Digidexo.com

Hva er hensikten med en matdagbok for diabetikere?

Det er en myte at diabetikere må spise spesielle matvarer eller følge en komplisert diett. Det viktige er at du kontrollerer blodsukkeret, og forsøker å holde det så nær normalt som mulig. Den enkleste måten å gjøre det på er å overvåke matvaner og blodsukker målinger i en diabetiker matdagbok.

Fakta

En diabetiker måltid plan bør være rik på næringsstoffer og lite kalorier og fett. Spis en rekke matvarer i moderate mengder, og holde seg til et vanlig måltid tid. Ved å spore hva du spiser og når, kan du lære hva som forårsaker blodsukkeret ditt til å stige eller falle ut av en normalområdet.

Hva til Monitor

I din matdagbok, overvåke når du spiser og hva du spiser, inkludert porsjonsstørrelser. Rekordblodsukkermålinger og ta med dagbok med deg når du møter med din lege eller ernæringsfysiolog.

Ting å spise

Spis et utvalg av sunn mat, inkludert grønnsaker, frukt, fullkorn, magert kjøtt og fisk. Etablere en rutine for å spise måltider på konsistente tider. Du må kanskje se porsjonsstørrelser for å holde blodsukkeret under kontroll.

Andre verktøy

Bestrebe seg på å finne den rette balansen mellom mat, fysisk aktivitet og medisin for å oppnå god blodsukkerkontroll. The American Diabetes Association har et verktøy som heter My Food Advisor som kan hjelpe deg å velge hva du skal spise: http://tracker.diabetes.org/myfoodadvisor.html.

Betydning

Betydningen av å holde blodsukkeret under kontroll kan ikke understrekes nok. Mangel på god blodsukkerkontroll kan føre til alvorlige komplikasjoner, inkludert nevropati og hjerneslag. En diabetiker matdagbok kan hjelpe deg å se hva som fungerer og hva som ikke er som du forsøker å kontrollere diabetes.