Digidexo.com

Sports Medicine: Hip & Back Pain

Sports Medicine: Hip & Back Pain


Hofte- og ryggskader er blant de vanligste problemene idrettsutøvere og andre som deltar i idrett og fysisk aktivitet. Disse skadene kan føre til mild til alvorlig smerte og andre symptomer som kan kreve lang tid å leges helt. I noen tilfeller, hofte og rygg smerter er tilbakevendende, men håndterlig.

Typer

Idrettsskader kan føre til smerter i hofter og øvre og nedre del av ryggen. Hip bursitt forårsaker smerte på utsiden av hoften, og kan stråle ned låret. Hofteleddet kan pop eller knipse, noe som kan føre til smerter og tårer i hofteleddet kan føre til smerter og vanskeligheter med omfanget av bevegelse.

Nedre ryggsmerter oppstår ofte i idrettsutøvere. Muskel spenninger og skiveprolaps er vanlige lave ryggskader som kan forårsake smerte varierer fra mild til alvorlig. Plater i øvre del av ryggen og cervical ryggraden kan også forrykke; og skuldermuskulaturen kan trekke eller stramme, forårsaker smerte på hver side av den øvre del av ryggen.

Årsaker

Skader og tilstander som forårsaker hofte eller rygg smerter hos idrettsutøvere er ofte et resultat av overforbruk og repeterende bevegelser. For eksempel golfere ofte utvikler rive eller dukker i hofteleddet på grunn av repeterende bevegelser av sine svinger. Idretter som krever mye løping eller hopping kan bære på rygg, skuldre og hofter, forårsaker muskel spenninger og betennelse. Noen tilfeller av hofte og ryggsmerter skyldes plutselige skader, som for eksempel et fall eller en engangs overextension av hofte eller skulder.

Hjem Behandling

Mange idrettsskader leges på egen hånd med nøye hjemmebehandling. I mange tilfeller, idrettsutøvere må ta en pause fra sporten eller repeterende bevegelser som førte til skade eller smerte. RICE (Rest, Ice, Compression, Elevation) metoden hjelper ofte. Hviler det smertefulle området, bruke is i 15 minutter annenhver time, plassere kompresjon på området i form av et sjal eller seler og heve den skadde området kan bidra til å redusere hevelse og smerte. Over-the-counter smertestillende og betennelsesdempende medikamenter kan også hjelpe. Idrettsutøvere som opplever alvorlig hofte eller rygg smerter, eller smerter som forverres eller varer mer enn et par dager mens de hviler området, bør du oppsøke lege for å finne årsaken til smertene.

Medisinsk behandling

I noen tilfeller er medisinsk behandling er nødvendig for å avlaste hofte og ryggsmerte og behandle den underliggende årsak. Reseptbelagte smertestillende og betennelsesdempende medisiner kan hjelpe lette symptomer mens en skaden leges. Fysioterapi kan bidra til å styrke muskler og fremme helbredelse. Massasje terapi hjelper løsne stramme muskler og kan lindre smerte. Noen idrettsskader krever kirurgi for å reparere bein, sener eller muskler.

Forebygging

Forebygging av skader og overforbruk som kan føre til hofte og ryggsmerter er noen ganger umulig for idrettsutøvere, selv om det er ting de kan gjøre for å redusere risikoen for skader. Som med all fysisk aktivitet, bør idrettsutøvere sørge for å varme opp og strekke på riktig måte før engasjerende i mer energisk aktivitet for å redusere risikoen for muskel tårer og sene og ligament skader. Tar en pause fra fysisk aktivitet kan bidra til å forebygge skader fra repetitive bevegelser og overforbruk. I noen tilfeller kan idrettsutøvere må bruke spesielle seler, sko omslag eller andre hjelpemidler for å hindre smertefulle skader.