Digidexo.com

Hvordan Naturligvis Boost Memory

Hvordan Naturligvis Boost Memory


Enten du er ung eller gammel, det er en fantastisk ting å ha en god hukommelse. Studenter gjør det bedre på skolen, arbeidere presterer bedre på jobben og pensjonister kan selv være i stand til å avverge eller redusere virkningene av geriatrisk demens. Med litt innsats kan du naturligvis øke hjernens funksjon og høste gevinsten av et flott minne.

Livsstil endringer

Alle de grunnleggende helse råd du høre igjen og igjen gjelder å forbedre din hukommelse. Dette rådet omfatter få minst syv eller åtte timer søvn hver natt, passer avslapping tid inn i timeplanen din, spise rikelig med frukt og grønnsaker, unngå altfor sukkerholdig, fet eller bearbeidet mat og unngå avhengighetsskapende eller ulovlige rusmidler. Mens store mengder alkohol har en negativ effekt på hukommelsen, kan en eller to drinker per dag faktisk forbedre det, antyder en fem-årig studie som startet i 2002 og ble utført av Dr. Graham McDougall ved University of Texas i Austin. Men, snakke med legen din om sikkerheten av moderat alkoholforbruk for din tilstand.

Brain-Styrking Foods

Mens en diett som inneholder en sjenerøs mengde frukt og grønnsaker anbefales for de som ønsker å forbedre sin hukommelse, kan du oppnå mer nytte ved å gjøre en bevisst innsats for å spise mat som har blitt spesielt valgt ut av forskere som matvarer som forbedrer hjernens funksjon og minnet. Noen av disse matvarene er jordbær, blåbær, fisk og bladgrønnsaker som spinat.

Use Your Brain

Tenk på minnet som en muskel som må utøves ofte for å holde seg i topp stand. Bruke hjernen din hver dag vil bidra til å holde det, og minnet skarp. Ikke bekymre deg - du trenger ikke å ta opp kalkulus eller kjemi. Bare delta i aktiviteter du synes er morsomt eller interessant vil gjøre utslaget, selv om du gjør nye og / eller i det minste litt utfordrende aktiviteter tilbyr mest nytte. Spille bridge, poker, domino eller annen hjerne-engasjerende kortspill eller brettspill. Arbeid et kryssord, ta en kunst klasse, lese en god bok, debattere politikk eller offentlige utdanningspolitikk med en venn eller nabo, studere et nytt språk, ta en tur eller lære et nytt matlaging teknikk. Aktiviteter som disse engasjere hjernen din og øke sin funksjon.

Bruk kroppen din

Bor fysisk aktiv hjelper også forbedre hjernens funksjon, så stå opp og komme i bevegelse hver dag. Den fysiske aktiviteten som trengs for å øke minnefunksjon trenger ikke å være anstrengende. Går en tur, spille hestesko, hagearbeid, sykle eller dans hele kvalifisere. Selvfølgelig, hvis du er opp for litt mer anstrengende fysisk aktivitet, har på det, som det er all gunstig for hjernen din, så vel som kroppen din.

Enkle triks

I tillegg til å ta godt vare på deg selv, komme i vane med å bruke minne triks kan ha en umiddelbar effekt i å øke din hukommelse. Lære deg å være fullt klar over hver eneste minutt av dagen, spesielt når du møter nye mennesker eller lære nye ting du ønsker å huske. Bruk alle sansene dine. Legg merke til lyder, lukter og severdigheter rundt deg. Skriv ned ting du ønsker å huske. Ikke bare kan du se notene til jogge hukommelsen, men å skrive ordene og se dem på trykk vil hjelpe deg å huske dem, også.

Gjør foreninger til å hjelpe deg å huske fakta, navn og mennesker. For eksempel, hvis du møter en kvinne som heter Beatrice, som har blondt hår og jobber på biblioteket, du kan bedre huske henne hvis du forbinder henne med bokstaven B, som i "blonde Beatrice elsker bøker."

Bruken av mnemonic enheter bidrar, også. For eksempel, en felles mnemonic enhet som bidrar til musikkstudenter huske notene for diskant clef er "Every Good Boy Fortjener Fudge", som står for tonene E, G, B, D og F.

Urter, vitaminer og andre naturlige kosttilskudd

Mens det er allment akseptert at en rekke vitaminer er avgjørende for optimal hjernefunksjon, er forskning blandet med hensyn til hvorvidt urte kosttilskudd har en positiv innflytelse. Noen urter, enzymer og stoffer som er fremmet som minne boosters inkluderer ginkgo biloba, ginseng, fosfatidylserin, kolin og Huperzine A. Snakk med din lege om gyldigheten, sikkerhet og dosering av disse kosttilskudd som minne boosters.

Hint

  • Spise en balansert diett av frukt, grønnsaker, hele korn, meieriprodukter og magert kjøtt vil gi deg de næringsstoffene du trenger for å øke din hukommelse.
  • Sjekk alltid med legen din før du tar vitamin, mineral eller urte kosttilskudd.