Digidexo.com

Langsiktige bivirkninger fra å røyke tobakk

Langsiktige bivirkninger fra å røyke tobakk


Hvis bivirkninger dukket opp i de første ukene av røyking, sannsynligvis ingen ville røyke. Selv om det er nikotin som får deg avhengig, tobakk i seg selv gir mange deler av kroppen din ødeleggende langsiktige bivirkninger.

Fordøyelsessystemet

Røyking fører til kortsiktig og langsiktig halsbrann, fordi tobakksrøyk irriterer hele fordøyelseskanalen, stimulerer en høyere syre produksjon. Røyking også negativt påvirker bukspyttkjertelen, som skiller ut hormoner som hjelper kroppen fordøye de fleste mat kilder. Røyking kan bidra til kreft i bukspyttkjertelen, samt gjør deg langt mer utsatt for å komme Crohns sykdom og magesår.

Circulation System

Røyking langsiktig gjør blodet tykkere, sakker kroppens evne til å levere den energien den ekstrakter fra mat via blodet og sirkulasjonssystemet. Røyking også øker blodtrykket, noe som gjør den hjertearbeidet vanskeligere å pumpe blodet. For å minske belastningen på hjertet, kan sirkulasjonssystemet av en langsiktig røyker slutte å sende energi til fingre, tær, hårsekker eller hud.

Hud og Hår

Huden av en langsiktig røyker kan bli tørr, misfarget, flekket og lettere utsatt for rynker. Røyking gjør også håret bli tynn, sprø og vanskelig å administrere. Hår kan til slutt falle ut.

Skeletal System

Røyking gjør det vanskelig for næringsstoffer og oksygen for å få til bein og tenner, noe som gjør dem svakere over tid. Dette gjør også en person mer utsatt for å få osteoporose eller tap av tenner. Når langtidsrøykere brekke et bein eller skli plate, deres organer ta mye lengre tid å helbrede.

Luftveiene

De verste bivirkninger av røyking dukke opp i luftveiene. De fleste av de kjemikalier i sigaretter fremme kreftvekst i lungene eller hals. Røyking fører også til lungene og nese for å produsere mye slim, som kan tette lungene "luftrom over tid, fører til vedvarende hoste som kan permanent skade lungene.