Digidexo.com

Etiske teorier i sykepleie praksis

Etiske teorier i sykepleie praksis


Helsehjelp omfatter tre hovedgrupper av deltakerne: Pasienten, familien og leverandører. Selv om dette kan høres enkelt ut, disse gruppene har ofte ulike syn på hvordan saker skal håndteres. Situasjonen kompliserer når de vurderer bioetikk, teorien om leger, sykepleiere, sosionomer, psykiatere, filosofer og samfunnet kommer sammen for å ta opp etiske spørsmål i helsevesenet. Etiske koder tar sikte på å finne den riktige balansen mellom teknologi og menneskelig liv. Sykepleiere bære byrden av å analysere verdien av menneskeliv og verdiene av seg selv, sine pasienter og andre.

ANA Etikk

Den amerikanske sykepleiere Association Code of Ethics skisserer mange faktorer. Den første bestemmelsen heter "sykepleieren, i alle profesjonelle relasjoner, praksis med medfølelse og respekt for den iboende verdighet, verdt og unikhet av hver enkelt, ubegrenset av hensynet til sosial eller økonomisk status, personlige egenskaper, eller natur helseproblemer." Bestemmelsene fortsette tilstand at sykepleieren har ansvar for pasienten og må arbeide for å beskytte rettighetene til pasienten.

ICN Etikk

The International Council of Nurses har også en ICN Kode for sykepleiere, sier at sykepleiere har fire grunnleggende ansvarsområder: ". For å fremme helse, forebygge sykdom, å gjenopprette helse og å lindre lidelse" Denne koden setter folk har behov for sykepleie først.

Store teorier knyttet til sykepleieetikk

Den første store teorien brukes i sykepleie er teleologisk (eller utilitarisme) teori, noe som tyder på at utfallet definerer hva som er moralsk god. Med andre ord, hva er den beste tingen å gjøre som vil resultere i den mest bra for folk flest? Den andre store teori er deontologisk teori, noe som tyder på at en viss avgjørelse er riktig hvis det er hva folk flest anser moralsk. Også, hvilke rettigheter har de involverte har, og hvis rettigheter avløser andres rettigheter? En annen stor teori er relasjonsteori - hvordan en sykepleier omsorg innflytelse en sykepleier handling eller tro på hva du kan gjøre? I andre ord, er det moralsk god handling den som viser omsorg og omtanke for andre mennesker og hva som kan være viktig for pasienten.

Etikk i helsetjenesten

Hvis et etisk problem oppstår, kan sykepleiere ta saken til en etisk komité. Brittany Hruska, 27, er en sykepleier på en Neonatal Infant Care Unit (NICU) i Des Moines, Iowa. Hun har gjort etiske case-studier på å forlenge livet, palliativ behandling og lagring av ekstremt premature barn. Hun har også gjort spesielle behov pediatri, og sier at disse erfaringene har hjulpet henne å forstå mer om end-of-life omsorg og være sympatisk. Hruska er levende bevis på at det er konstant etiske kamper i pleie-feltet. Når det gjelder smertebehandling, har studier vist at kroppen frigjør endorfiner for å lindre smerter, og dermed medisinering er ikke en prioritet, sier Hruska. "Men å se en baby i agonal puste for dager trekker mot hver fiber i mitt vesen i hva som er rett, galt og umenneskelig,» sier Hruska. "Jeg har sett barn som ikke kan spise, flytte, puste eller lukker øynene. Jeg tror fremdeles at de barna føle smerte - deres vitale tegn og bilens farge ville endre. Det plager meg virkelig til å se dem lide ", sier Hruska. "Mange tror disse barna ikke lider; de tror de ikke føler. Men etter å ha tilbrakt dagen etter natt med noen av disse barna, jeg er uenig. "Ifølge Hruska, leger i Des Moines er" stor om smerte kontroll. "Hun legger til at feltet fortsetter fremgangen. For eksempel, refererer hun til Dr. Teri Wahlig starter palliativ omsorg for pediatri ved en lokal non-profit organisasjon som huser barn med spesielle omsorgsbehov kalt ChildServe, som rapportert av The Des Moines Register. Hruska sier hun ville argumentere for å implementere en ikke gjenopplive (DNR) for disse barna som kunne være lidelse. Til syvende og sist foreldrene og etisk styret bestemme hva de synes å være den riktige løsningen.

Ideal Treatment

Etiske koder ble opprettet for å beskytte livskvalitet, pasientens interesse, informert samtykke og alternative behandlingstilbud. Sykepleiere er direkte ansvarlig for alle disse, og dermed nødvendigheten av etiske koder. Helsepersonell kan bli holdt juridisk og mentalt ansvarlig hvis det er en dødelig utgang til deres behandling beslutninger, så hvert alternativ må veies. Mange sykepleiere forventes å verd likhet, frihet, rettferdighet og sannhet, men behandling beslutninger kan ikke gjøres utelukkende av sykepleiere. Etiske koder i forbindelse med annet helsepersonell og lover som beskytter pasientenes rettigheter og konfidensialitet som mål å skape den perfekte balansen mellom teknologi og menneskelig liv. "Jeg har sett mirakler, og mye dårlig, men som sykepleier du ikke kan endre hva som skjer; [Du] bare ta best vare du kan av hver pasient, "sier Hruska.