Digidexo.com

Dermal Melasma Behandling

Dermal (huden) melasma er en hud tilstand knyttet til pigmentering. Vanligst i ansiktet, mørke flekker med intens pigmentering vises på nese, kinn, panne og hake. Melasma er mer vanlig hos de med mørkere hud fordi de allerede har høyere pigmentering i huden. Bare 10 prosent av tilfellene er menn, slik at kvinner utgjør det meste av de som søker behandling. Dette er kanskje fordi det er en tilstand der mørke brune flekker på de svært merkbare deler av ansiktet. Dessuten kan visse hormonelle forandringer som graviditet og p-piller føre til denne tilstanden. Behandling forskning pågår, men noen av behandlingene er sitert nedenfor.

Blekemidler

Blekemidler gjør nettopp det - bleke lagene i dermal vev og til slutt lysne mørke flekker. Hydrokinon er den mest brukte og kan være i en løsning av 2 til 4 prosent når foreskrevet. Men denne ingrediensen også brukes i hva som kvalifiserer som mer "cosmeceutical" som er over-the-counter produkter som selges i ikke-reseptbelagte formel. Kojic syre er en annen blekemiddel, men har flere tilfeller av irritasjon enn hydrokinon. Forskning har vist at etter seks måneder med en behandling for bleking, kan det være best å bytte til en annen løsning som huden kan begynne å egentlig ignorere blekemiddel det har blitt kjent med.

Retinoider og steroider

Fluorerte steroider slik som betametason valerat har vært effektive i behandling av melasma, som har Tretinoin 0,1 prosent. Men brukere er å finne at det er en kombinasjonsterapi av retinoider og steroider kombinert med blekemidler som gir en tilfredsstillende resultat.

Kjemisk peeling og dermabrasion

En annen tilnærming er å fjerne i det vesentlige den mørkere pigmentert huden med kjemikalier eller den intense behandlingen av dermabrasjon. Begge bare fjerne hudens øverste laget og fortsetter å gjøre det med hver behandling. Som lag av huden fortsetter å skrelle av, under lag er klarere og klarere med mindre pigmentflekker. En hudlege kan foreskrive og administrere den beste kombinasjonen av disse terapi.

Lasere og IPL (Intense Pulsed Light)

Når sett på som en mulig nytt håp for melasma, har forskning vist at altfor ofte med laser eller IPL, er betennelse etter behandling for stor. Mange hudleger og forskere utelukker disse lyskildene som en effektiv behandling for melasma.

Sun Protection

Solkrem, solkrem, solkrem. Vi hører det så ofte, men det alltid gjentas for ofte. Sunblock og skygge vil gi best mulig beskyttelse mot å ende opp med melasma. Kvinner spesielt bør bruke en solfaktor 30 eller høyere i ansiktet. Hvis du allerede har dypere pigmentflekker, dekker disse stedene med mest sunblock. Sinkoksyd og titanoksyd er essensielle ingredienser i solkrem for de med melasma, siden de er en fysisk blokkering av solen. Og prøv selv garver i ansiktet ditt om du har flekker. En mørkere nyanse som passer de mørke flekker kan bli prøvd for en jevnere utseende.