Digidexo.com

Hyperbar oksygenbehandling for Strokes

Hyperbar oksygenbehandling for hjerneslag kan bidra til å helbrede effektene av denne ødeleggende "hjerne angrep." Selv om mange leger utnytte teknikken, medisinske myndigheter nekter å anerkjenne det som et effektivt verktøy.

Betydning

Hjerneslag oppstår vanligvis når flyten av blod og oksygen til hjernen er begrenset. HBOT øker nivået av oksygeninnholdet levert til hjernen.

Funksjon

Leger håper å helbrede skadde hjerneceller rundt på sidene av hjerneslag ved hjelp HBOT. "Det hjelper kvitte seg med frie radikaler (avfallsprodukter) forårsaket av hjerneslag, reduserer hevelse og press på hjernen, bidrar til å stoppe blødninger hvis de finnes, og bidrar til å stimulere veksten av nye hjerneceller," sier Dr. Ted Cole of Cincinnati Hyperbarics .

Effekter

Under HBOT, individer angi et forseglet kammer og puste 100 prosent oksygen ved et trykk som er større enn havoverflaten. Målet er å gjenopprette eller forbedre skadet tale, muskelstyrke, hukommelse, koordinasjon eller mistet kognitive ferdigheter.

Betraktninger

Terapi for slag regnes som "off-label", som betyr at hjerneslag er ikke en av de 13 forholdene som er godkjent for HBOT av The Undersea og hyperbar Medical Society.

Kontroversen

Kontroversen vrimler over fordel. "Enkelte forskere teoretisere at økt tilførsel av oksygen til deler av hjernen rammet av hjerneslag kan redusere omfanget av irreversibel skade," ifølge Dr. Jerry W. Swanson, en nevrolog med Mayo Clinic. "Men dette har ikke blitt bevist."