Digidexo.com

Hvordan identifisere symptomer på rosacea

Hvordan identifisere symptomer på rosacea


Rosacea er en kronisk inflammatorisk hudsykdom som vanligvis påvirker huden i ansiktet, spesielt områdene rundt panne, nese, kinn og hake. Årsaken til dette hud tilstand er ukjent, og forekomsten kan være forbigående, tilbakevendende eller vedvarende. Det påvirker middelaldrende og eldre individer (vanligvis mellom alderen 30 til 60 år), med kvinner er mer utsatt enn menn. Rosacea kan være genetisk i noen tilfeller, og vises oftere blant de med lys hud. Les mer nedenfor for å finne ut symptomene på rosacea.

Bruksanvisning

•  Observer hvor ofte huden i ansiktet ditt vises rødt. Med rosacea, kan du oppleve hyppige Rødming eller flushing, som kan utløses av noen faktorer som for eksempel for mye soling eller alkoholinntak. For kvinner, vises rødhet vanligvis i nesten alle deler av ansiktet inkludert panne, nese, kinn og hake. Som for menn, ofte vises rødhet rundt nesen. Denne ansikts rødmende kan oppstå midlertidig, forsvinne og komme tilbake. I noen tilfeller kan det utvikle seg til å være vedvarende, spesielt rundt det sentrale området av ansiktet.

Se etter noen røde støt på ansiktet ditt. Utseendet av små og røde runde nupper som ser mye ut som kviser er en av de viktigste symptomene på rosacea. Disse humper vises selv uten ansikts rødhet eller rødmende og de kan komme ut som små røde hud papler eller kan inneholde puss inni den (pustler).

•  Se i speilet for å se om det er synlige web-lignende blodkar rundt ansiktet ditt. Telangiektase er typisk blant rosacea pasienter. Dette er preget av utseendet på røde eller blålige linjer som faktisk er overfladiske blodkar som ligger rett under hudens overflate. Disse synlige små blodkar kan synes som et edderkoppnett og er vanligvis sett rundt huden på nese og kinn.

Legg merke til hvor følsom ansiktet ditt er. Når du har rosacea, blir altfor sensitiv ansiktet. Det viser ofte røde, acompanied med brennende og stikkende følelse, når du har brukt noe på face-- som sminke, ansiktskrem og selv solkrem.

Inspiser for noen fortykket hud rundt nesen. Rosacea er ofte forbundet til rhinophyma - som innebærer gradvis utvidelse og fortykning av oljekjertlene rundt området av nesen, noe som gjør overflaten av nesen ujevnt oppsvulmede og rødt. Det kan påvirke andre områder i ansiktet, også, men det er vanligvis sett rundt nesen. Rhinophyma er typisk blant menn med rosacea.

Prøv å følge nøye med for noen tegn på okulær rosacea. Noen tilfeller av rosacea kan involvere området av øynene. Talgkjertel rundt margene i øynene kan virke betent og hoven. Øynene dine kan bli irritert og alvorlig blodsprengte og vippene kan falle av. Du kan også føle deg som om du har sand inne øynene dine. Som et resultat av alle disse, kan din visjon muligens bli svekket, noe som gjør synet uklart.

Tips og advarsler

  • Hvis du tilfeldigvis har noen av symptomene som er nevnt her, kontakt din hudlege umiddelbart.
  • Hvis du har rosacea, bør du unngå følgende faktorer for å hindre ytterligere komplikasjoner: Sunlight, alkohol, røyking, varm og krydret mat, ekstremt fuktige og varme omgivelser (som badstuer) og medisiner som Utvid blodkar.
  • Når du trener, prøv å gjøre det i et kjølig område for å unngå overoppheting selv og forverring din rosacea.
  • Unngå å legge på astringents eller noen kosmetikk og ansikts produkter som inneholder alkohol.
  • Alltid beskytte deg selv mot varmen fra solen når du er utendørs. Bruk en hatt og bruke noen solkrem som er utstyrt med en solfaktor (SPF) på 15 eller høyere.