Digidexo.com

Om Above-kneproteser

Over-knee proteser har kommet en lang vei som medisinsk teknologi har avansert gjennom årene. I dag kan amputerte være like funksjonell som sine tobente kolleger og selv delta i high-impact idretter.

Misforståelse

Mennesker som har gjennomgått en over-the-knee amputasjon ikke nødvendigvis tilbringe resten av livet i rullestol. Fremskritt innen protese medisin har tillatt mange enkeltpersoner å fortsette å leve lykkelige liv på to ben, forutsatt at de er i riktig form til å gjøre det. Mens det er sant at disse personene ikke lenger har knær, vil selv håper piratene ikke bli sittende fast med en pinne ben: dagens protese ben er mirakler av vitenskap.

Fakta

En over-knee protese har vanligvis en felles mye som et kne, og mange er designet for å ligne en etappe. Noen har realistiske utseende føtter. Imidlertid er tilgjengeligheten av lettere metaller og avansert teknologi endret utseende av den typiske kunstig ben. Komponentene i en over kneprotese er kontakten, noe som passer perfekt over amputasjons; kneet, som er kontrollert ved å forskyve kroppens vekt eller med en liten hydraulisk enhet; skaftet, som tar plassen til en leggen; og foten. Uavhengig av type, avanserte protetikk krever en tilpasset form for å fungere som en erstatning for the real thing.

Type

Fordi folk trenger forskjellige ting fra sine lemmer, er det nesten ubegrensede tilpassede alternativer for oven kneproteser. En eldre mann som bare går rundt hans hjem trenger bare en grunnleggende protese, mens en utøver med en over-knee amputasjon vil kreve noe mer lett og slitesterk. Enkeltpersoner som ønsker en realistisk lem kan velge en exoskeletal protese, som er støpt av plast eller tre å likne det andre benet. En endoskeletal protese, på den annen side, er laget av lettmetall og ser mer ut som en pinne. Disse kan tilpasses i en rekke farger og mønstre.

Time Frame

Når kan du forvente å begynne å bruke en over-knee protese? Noen mennesker kan begynne å trene med en midlertidig modell et par uker etter operasjonen deres. Andre kan kreve ekstra tid, avhengig av andre medisinske komplikasjoner, for eksempel dårlig helbredende kirurgisk arr eller diabetes. Umiddelbart etter operasjonen, men enkeltpersoner begynne å trene sine rest stubber til å passe inn i kontakten av en protese. Dette gjøres med spesielle kompresjons-innpakning teknikker eller en stubbe-krympende enhet. For de fleste individer, vil stubbe forme ikke begynne før det kirurgiske snittet har grodd til en viss grad.

Risikofaktorer

For en fersk amputert, det er ingenting bedre enn å være i stand til å gå på to bein igjen etter operasjonen. Det er imidlertid noen forholdsregler som må tas etter en over-knee protese er montert. Mens du kan få og miste kroppsvekt eller væske, forblir din protese socket samme størrelse. Noen vesentlig endring i stubben størrelse kan endre måten beinet passer. I tillegg kan forandringer i kroppsvekt endre slik vektbelastning på protesen. Justeringer må gjøres til din protese i løpet av hele livet, og mangler en justering kunne ha helserisiko, for eksempel hudskader eller flere amputasjoner. Sjekk beinet regelmessig for å sikre at du vil leve et langt og sunt liv på to ben.