Digidexo.com

Dietter for hjertet

Dietter for hjertet


Hva du spiser har en direkte innvirkning på ditt hjerte helse, både umiddelbart og over din levetid. Opprettholde et hjerte-sunt kosthold trenger ikke å være en tidkrevende ork. Bare følg disse enkle diett retningslinjer for å holde ditt hjerte både sterk og sunn.

Fiber

Forskere ved Mayo Clinic anbefaler at du gjør fiberrike frukt og grønnsaker i bunnen av kostholdet ditt. Du kan spise så mye du vil, men sørg for å få minst tre porsjoner frukt og fire av grønnsaker om dagen. Hele korn er en annen stor kilde til fiber.

Den kostfiber i frukt, grønnsaker og helkorn bidrar til å holde blodårene dine klar av kolesterol og blodet flyter fritt. I tillegg er disse matvaregruppene er generelt lav i kalorier, så gjør dem mesteparten av kostholdet bidrar til å holde deg tynn. Fedme er en viktig risikofaktor for hjerteproblemer.

Kolesterol

Kolesterol kan bygge opp i blodårene dine, tilstopping dem med forkalkede avleiringer og som potensielt kan føre til hjerteinfarkt eller slag. Å holde hjertet sunt og arterier klart, må du begrense kolesterol i kosten.

Kjøtt, sjømat, egg og meieriprodukter er vanlige kilder til kolesterol, så begrense deg til en eller to porsjoner av kjøtt og sjømat, og to eller tre av egg og meieriprodukter om dagen. Spise en hovedsakelig plantebasert kosthold med sporadiske animalske produkter er den beste måten å unngå for mye kolesterol.

Natrium

Spiser for mye natrium øker blodtrykket, noe som kan forårsake en rekke hjerte helseproblemer over tid. Planlegger å spise bare 1,5 gram natrium per dag for de maksimale hjerte fordeler.

Pre-pakket og forberedt matvarer inneholder ofte store mengder av natrium. Se etter "no salt tilsatt" og "redusert natrium" mat, men fortsatt ser på etiketten slik at du vet hvor mye salt du får. Husk at den beste måten å kontrollere salt i kosten er å lage din egen mat fra bunnen av.

Koffein

Koffein midlertidig hever blodtrykket, men sannsynligvis ikke har mye av en langsiktig effekt på hjertet ditt. Så, hvis du har høyt blodtrykk allerede, bør du begrense deg til ett eller to koffeinholdige drikker om dagen for å unngå å skyve blodtrykket enda høyere. Hvis du ikke har høyt blodtrykk, hold deg til kaffe eller te, som brus inneholder søtstoffer som kan føre til fedme og diabetes.

Alkohol

Alkohol er en blandet pose for hjertesykdommer. Ifølge noen studier, kan ha en drink eller to om dagen faktisk være bra for hjertet --- med mindre det finnes ikke --- andre studier har funnet at selv moderat drikking øker blodtrykket.

Alkohol er imidlertid en hovedkilde for ekstra "tomme" kalorier som kan føre til vektøkning, som i sin tur er sterkt koblet med høyere blodtrykk og andre hjerteproblemer. Generelt, hvis du er overvektig eller har høyt blodtrykk, bør du styre klar av alkohol, men hvis du er i god helse, en drink om dagen bør ikke være et problem.