Digidexo.com

Hva er den mest effektive design for en Lite vertikalt Axis Windmill?

Hva er den mest effektive design for en Lite vertikalt Axis Windmill?


Wind er en av de mest kostnadseffektive, fornybare energikilder. Flertallet av vindmøller som benyttes har en horisontal akse, men med vertikal akse utførelser er også mulig. De har vanligvis lavere driftskostnader og enkelt vedlikehold, noe som gjør dem mer egnet for privat bruk. Det er mange vertikale aksen design tilgjengelig. Velge den mest effektive design vil sikre maksimal effekt.

Vertikal akse

Vertikale aksen vindmøller operere via enten vinden heis eller luftmotstand prinsipp. De er upåvirket av vindretning som knivene roterer i henhold til hvilken retning vinden blåser. De er også i stand til å motstå turbulens. Disse egenskaper tillater vertikal akse vindmøller bygges mindre og nærmere bakken.

Ulemper

En rekke vertikale aksen vindmøller er ute av stand til selv-start på grunn av en lav oppstart dreiemoment. Også i de fleste vertikale akse vindmøller, må bladet å bli dratt tilbake gjennom vinden med hver halvrotasjon. Dette reduserer dens effektivitet i forhold til en horisontal akse vindmølle. Til tross for sin bolig egnethet, vertikale aksen vindmøller er ikke lett tilgjengelig for hjem kjøp, derav sin popularitet som en gjør-det-selv prosjekt.

Mindre effektive design

Den Darrieus utforming, også kalt eggevisper vindmølle inneholder to eller tre C-formede blader. Den har en høy hastighet, men et lavt dreiemoment, noe som er uønsket da det krever en manuell eller mekanisk start. Savonius design har et høyere dreiemoment, men dens knivene roterer betydelig tregere enn nærmer vindhastigheter, noe som gjør det mindre effektivt til å produsere elektrisitet.

Mer effektiv design

Flere optimaliserte vindmøller har blitt utviklet ved hjelp av den samme prinsipp Darrieus design. I spiralbladdesign, er spiralformede blader som brukes som en erstatning, som reduserer hovedlagersvikt ved å begrense det pulserende dreiemoment. Den cycloturbine design har kniver som roterer på varierte vinkler, noe som minimerer bladet dra. Selv om komplekse, er denne utforming mest effektive, og er også i stand til selvstartende.