Digidexo.com

Vanlige hudlidelser

Men sjelden livstruende, kan hudlidelser forårsake psykologisk stress, ubehag og til og med kroniske funksjonshemninger. Fordi huden vår er så synlig, kan disse lidelsene være ødeleggende innvendig og utvendig. Noen av de vanligste vi sikkert vet intimt, som de plager 85 prosent av oss da vi når midten alder. Blant de vanligste er kviser, tørr hud, rosacea og psoriasis, som slår mange mennesker hvert år med varierende intensity.The årsakene til disse lidelser er like forskjellige som behandling skreddersydd til hver situasjon.

Årsak

Hormoner, legemidler, kosmetikk, koffein, sterke såper og selv våre gener er alle gjerningsmennene. For akne, bakterier faktisk blir fanget i hårsekkene og talgkjertler, forårsaker cyster. Olje som brukes i matlaging, fett fra ens skalp og skjønnhetsprodukter kan alle fremme bakterier. Legg merke til kviser på jawline? Det kan også være forårsaket av skittent mobiltelefon du holde opp til munnen. Andre forhold, som tørr hud, kan være kjennetegn på mer alvorlige problemer - som for eksempel en underactive skjoldbruskkjertelen. Men de signaliserer ofte en endring i sesonger og følsomhet for sterke såper eller parfyme.

Typer

Akne er den vanligste hud uorden, slående mange i alderen 11 til 30. Det vises i to former: overfladiske (kviser) og dype (sprukket cyster som abscess). Hvis huden din er irritert eller kløende, kan det hende du har tørr hud - en tilstand som forverres om vinteren når luften er kald og tørr. Rosacea rammer 14 millioner amerikanere, og starter med lett rødmende, utvikler seg til vedvarende rødhet i nesen og ansiktet. Omtrent halvparten av tiden, de med rosacea erfaring øyeirritasjon, inkludert betente lokk og rive. Psoriasis, en tilstand som presenterer seg som rød, hevet humper og sølvfargede skjell i hodebunnen, albuer, knær og rygg, påvirker 7,5 millioner amerikanere.

Risikofaktorer

Fair hud har vist seg å være mer utsatt for rosacea og mer følsom for sterke såper og duftende produkter som fremmer forhold som akne og tørr hud. De som bruker medikamenter som kortikosteroider og barbiturater er også på økt risiko for akne.

Behandling

Behandling varierer fra tilstand til tilstand og person til person. Salver kan anbefales for både kviser og tørr skin.Those med tørr hud må holde huden fuktig å lindre kløe. Rosacea kan behandles med glykolsyre, laserterapi eller aktuell og muntlig antibiotika, mens de med psoriasis kan finne lindring fra steroider og retinoider.

Forebygging / løsning

I motsetning til det mange tror, ​​å sette ned sjokolade bar vil ikke forhindre kviser, men en vanlig rensing rutine med spesielt formulerte produkter bare kan. Forebygge tørr hud er så enkelt som å kutte ned på bad som suger fuktighet fra dermis. Koffein, alkohol og krydret mat har vært knyttet til rosacea, så disse er no-go elementer for alle som lider av tilstanden. Det er ingen kjent årsak til psoriasis, men det er tenkt hudceller som vokser for fort kan være den skyldige. Relief kan finnes i kremer, salver, retinoider og steroider.