Digidexo.com

Hvordan Cook For en sunn livsstil

Hvordan Cook For en sunn livsstil


Hva vi spiser har en enorm innvirkning på vår generelle helse. Noen mennesker vet ikke hvordan de skal tilberede sunne måltider eller hvordan å lese etiketter for å finne ut hva de bør eller ikke bør spise. Når du lager mat hjemme, er det mange ting du kan gjøre som vil gi deg maksimalt utbytte av ernæring og begrense ting som fungerer i opposisjon til en sunn livsstil.

Hvordan Cook For en sunn livsstil

•  Unngå usunt fett som smør og vegetabilske oljer. Når du tilbereder med olje, bruke olivenolje, fordi den er lav i mettet fett og høy i enumettet eller "sunt" fett. Bruk nonstick spray til sauté mat i stedet for å steke den, og hvis du bruker et oppslag, vurdere lav-fett margarin i stedet for smør. Du kan også erstatte matvarer som vanlig, nonfat yoghurt i stedet for rømme til hjelp i fordøyelsen.

Cook høy-protein, lav-fett matvarer. Hvitt kjøtt kylling er en utmerket kilde til protein, sammen med kalkun, magert kjøtt og fisk. Protein feeds musklene og bidrar til å holde kroppen sterk. Hvis du ønsker å føre en mer aktiv livsstil, vil du trenger mer protein. Balansere protein med mye frukt og grønnsaker. Jo flere grønne grønnsaker i kostholdet ditt, jo bedre. Til smaken dine måltider, kan du bruke urter som oregano, dill, basilikum og koriander. Hvitløk og løk kan legge masse smak til ethvert måltid, og er også bra for helsen din.

Legg fiber. Mange mennesker ikke får nok fiber, som kan hjelpe til med vekttap og også fremmer et sunt fordøyelsessystem. Kvinner bør ha mellom 21 og 25 gram fiber per dag og menn bør ha mellom 30 og 38 gram, ifølge Mayo Clinic. Bønner, hele korn, nøtter, brun ris og linser er gode kilder til fiber. Du kan også legge til en teskje av linfrø til maten når du koker, som er en annen god måte å få fiber i kosten. Et sunt kosthold med mye fiber kan også bidra til å redusere risikoen for hjertesykdom og diabetes.

Hint

  • Les etiketter. Ernæring etikettene på mat vil gi deg beskjed de mengder protein, fett, karbohydrater og andre elementer i produktet, slik at du kan balansere ting i henhold til et sunt kosthold og livsstil.