Digidexo.com

Psyllium husk Helse Fakta

Psyllium husk Helse Fakta


Psyllium husk er frøet strøk av sand plantain anlegget (Plantago psyllium L.). Anlegget er innfødt til middelhavsregionen og ble introdusert av spanjolene til det vestlige USA og British Columbia, og naturalisert der og i den nordøstlige kvadranten av USA og deler av Canada i nord. Frø og skall er dyrket for bruk i kosttilskudd utviklet for å hjelpe fordøyelsessystemet.

Digestive Aid

Psyllium husk mest vanlige bruken er som et avføringsmiddel, på grunn av sin smøre kvaliteter. Psylliumfrø er også brukt for å lindre kronisk diaré ved å absorbere overskytende vann i fordøyelsessystemet. Den er tilgjengelig i kommersielle produkter som Metamucil og korn, samt å være tilgjengelig i hele rå form i noen butikker og på nettet, spesielt helse og alternativ medisin kilder.

Senker Kolesterol

De fiberrikt kvaliteter psyllium husk bidra til å senke kolesterolnivået når det spises i tilstrekkelige mengder. The American Heart Association har gitt sin tilslutning til kommersielle produkter som inneholder psyllium å bli stemplet som har denne fordelen.

Flere fordeler

Det er noen bevis for at psyllium husk kan redusere risikoen for å få tykktarmskreft, øke gass i tarmen, redusere hemorroider, lindre blære- og nyreproblemer, bidra til å senke blodsukkeret hos diabetikere, bidra til å gjøre arbeid enklere ved å utvide livmorhalsen, og hjelpe Kosten miste mer vekt.

Antibiotiske egenskaper

Psyllium er også produsert for anvendelse som et antibiotikum, og solgt som en hostesaft i mange deler av verden. I Argentina er det brygget og anstrengt, deretter kjølt og brukt som øyedråper for å redusere betennelse. I India er det brukt til å behandle revmatisme og gikt i en blanding av olje og eddik. Old World rettsmidler brukes psyllium frø i et omslag for å behandle sår og sår.

Sikkerhet og advarsler

Psyllium kan forårsake allergiske reaksjoner hos noen mennesker. Astmaanfall, nysing og rennende neser med hevelse (rhinitt) og kvalme kan forekomme. Selv om frøene er ikke giftig, kan spise frø som ikke er gjennomvåt og myknet føre til en urolig mage, eller i noen tilfeller diaré.