Digidexo.com

Medisiner for angst og OCD

Medisiner for angst og OCD


Det finnes ulike medisiner tilgjengelige alternativer, avhengig av hvilken form for angst en person lider av og alvorlighetsgraden av tilstanden hans. Tvangslidelser er ofte behandlet med SSRI på en langsiktig basis.

Antidepressiva

Antidepressiva er de mest foreskrevne medisiner mot angst og stress, og inkluderer SSRI (selektive serotonin reopptakshemmere), SNRI (seritonin-noradrenalin reopptakshemmere), trisykliske antidepressiva og MAO-hemmere.

Benzodiazepiner

Benzodiazepiner er beroligende midler som vanligvis brukes for å behandle angstforstyrrelser ved å trykke på sentralnervesystemet. Benzodiazepiner kan være vanedannende, forårsaker "rebound angst" når den er stoppet.

Betablokkere

Betablokkere er vanligvis brukes til å behandle angstlidelser ved å behandle kroppslige symptomer som hjertebank og svette, men de er mindre effektive i behandling av det interne sentrale nervesystemet respons på angst.

BuSpar

BuSpar er vanlig å behandle angstlidelser ved å svekke generalisert angst, men påvirker ikke frekvensen eller intensiteten av panikkanfall. Det er indikert å være nyttig i å forsterke SSRI medisiner for OCD (tvangslidelser) og fobier.

Andre

Noen ganger når antidepressiva og beroligende midler har vært ineffektive i behandling av angst, er andre stoffer som stemningsstabiliserende eller antipsykotika foreskrevet. Selv om de er ofte foreskrevet for tilstander som bipolar lidelse, de har også en antianxiety effekt.