Digidexo.com

Hvordan Debatt Fordeler og ulemper ved en Hysterektomi

Hysterektomier er den vanligste kirurgi utført i USA, langt mer enn i noe annet land. I det siste, var tilgjengelig eller tilbys kvinner vurderer hysterektomi noen alternativer, og det har blitt en politisk sak. Enhver kvinne vurderer en hysterektomi bør nøye veie sine fordeler og ulemper.

Bruksanvisning

Pros

Opplev tryggheten som følger av aldri å måtte bekymre seg for å bli gravid igjen.

Reduser sterkt risikoen for å få livmor, cervical eller eggstokkreft. For kvinner som har en familie predisposisjon for disse kreftformene, kan en hysterektomi ende konstant bekymring om denne sykdommen.

Få lettelse fra medisinske problemer som, mens ikke livstruende, kan være elendig til å holde ut slik som endometriose, livmor fibroids og eksepsjonelt tunge perioder. En hysterektomi kan redde deg fra år med å prøve mindre radikal, men også mindre effektive behandlinger.

Forbedre ditt sexliv ved å være fri for smerte ofte forbundet med medisinske problemer kurert gjennom hysterektomi.

Cons

Tenk på at du aldri vil være i stand til å få barn igjen. For kvinner som ennå ikke har nådd overgangsalderen, til tap av evnen har barn kan føle seg som om de ikke lenger er en "ekte" kvinne.

Tillat at du kan oppleve et tap av seksuell lyst eller vansker med å oppnå orgasme. Selv om hormonbehandlinger kan hjelpe med begjær, uteruskontraksjonene spille en rolle i orgasme, og dennes fravær kan ikke bli kompensert for.

Bekymring om urininkontinens, noe som kan skje når nervene betjener blæren blir skadet ved et uhell under en hysterektomi. Du kan gjenvinne en viss kontroll ved å gjøre Kegel øvelser eller ved å ha en delsum hysterektomi, som overlater livmorhalsen på plass.

veie risikoen for østrogenbehandling (ERT), som vil være nødvendig for å forebygge osteoporose eller hjertesykdom, men som kan bidra til andre helseproblemer, samt en følelse av ikke å være "helt rett." Kvinner som nekter ERT vil gå inn menopause.

Tips og advarsler

  • Vurdere å bli en støtte gruppe hvis du vurderer en hysterektomi.
  • En kvinne med hvis genetisk test viser at hun har BRCA-genet bør vurdere en hysterektomi å være et livreddende tiltak.