Digidexo.com

Tegn og symptomer på høyt fungerende autisme hos voksne

Tegn og symptomer på høyt fungerende autisme hos voksne


Foreldre og medisinske fagfolk ofte fange de tegn og symptomer på høyt fungerende autisme hos barn tidlig, men noen individer når voksen alder før de blir anerkjent som autist. Behavioral sykdommer som svekket sosial, lærings- og kommunikasjonsegenskaper indikerer høyt fungerende autisme eller Aspergers syndrom (en annen form for høyt fungerende autisme) hos voksne. Umiddelbar oppmerksomhet må betales til disse symptomene for å sikre et sunt og balansert liv for autistiske voksne.

Sosial ferdighets Nedskrivning

Voksne med høyt fungerende autisme viser ofte svekkelse eller fullstendig fravær av sosiale ferdigheter. Disse voksne finner sosial interaksjon vanskelig, ettersom de har en manglende evne til å forstå ikke-verbal kommunikasjon og har en tendens til å tolke verbal kommunikasjon bokstavelig talt, som hemmer dem fra å forstå de finere steder av gratis sosial interaksjon. I sosiale situasjoner, kan de avstå fra å innlede samtale, unngå øyekontakt, trekke til ensomhet eller skjerm misliker eller likegyldighet overfor hengiven fysiske bevegelser, for eksempel klemmer og berører. Ifølge Autism Info Guide.com, kanskje Asberger er berørte voksne kommunisere på vanlige måter, men viser ekstrem interesse for spesielle områder, noen ganger engasjerende i avbruddsfri monologer om disse emnene.

Repeterende og eksentrisk atferd

Enten gjentatte ganger resitere linjer fra bøker, stadig gjenta en lyd eller bevegelse eller å gjenta deler av en tidligere samtale, de som berøres av høyt fungerende autisme vise et behov for repetisjon. Noen autistiske individer viser ekstrem og gjentatt interesse for gjenstander, ned til små trivialiteter. Høy fungerende autistiske voksne ofte føler dypt emosjonell, men er ikke i stand til å uttrykke dette ved hjelp av normal atferd, så humørsvingninger ofte oppstår. Dem som berøres av høyt fungerende autisme eller Asberger syndrom noen ganger opplever sensoriske overbelastning, begrenser deres evne til å konsentrere seg; dette overstimulering kan føre til utbrudd. Asberger er berørte enkeltpersoner kan også mangle fysisk koordinasjon.

Mental Development

Selv ikke en "symptom" av høy høyt fungerende autisme, tegn på tilstrekkelig eller over gjennomsnittet mentale evner skille de med høyt fungerende autisme fra de med lav fungerende autisme. Voksne som er berørt av høyt fungerende autisme eller Asberger syndrom kan ha IQ på 85 eller høyere; noen har geni-nivå IQ. Når voksen, kan disse personene være i stand til å ta vare på seg selv, stille tilstrekkelige selvhjelpsferdigheter og adaptiv atferd (ikke inkludert sosial atferd). Hodet av de med høyt fungerende autisme eller Asberger syndrom bare operere på en annen måte fra de fleste; disse sinnene ofte utmerke seg på vitenskap og er karakterisert som hardt arbeidende, viet, ekstremt metodisk og i stand til å fokusere på små detaljer intenst.