Digidexo.com

Om strålebehandling for Stage 4 Lung Cancer

I stadium 4, lunge- kreftpasienter inn i sluttfasen av sykdommen. De fleste pasienter på dette stadiet er forventet å leve for mindre enn ett år, med en gjennomsnittlig overlevelse på om lag åtte måneder, ifølge OncologyChannel.com. Kirurgi er vanligvis ikke et godt alternativ for disse typer pasienter, men strålebehandling kan fortsatt brukes.

Hva er Stage 4 Lung Cancer?

I stadium 4, har kreft begynt å spre seg inn i leveren, bein og hjerne. Pasienten er ofte veldig svake, har lite matlyst og kan bli deprimert. Forut for trinn 4, har kreft allerede spre seg fra lungene og inn i resten av brystet, inkludert hjertet.

Prioriterte behandlingstilbud

Det er sjelden for strålebehandling som skal brukes etter stadium 3. De foretrukne behandlingstilbud for stadium 4 pasienter er kjemoterapi, målrettet medikamentell behandling, kliniske forsøk og støttende omsorg. Strålebehandling kan brukes i noen kliniske studier. Radioaktivt medisinering er også ofte brukt av ulike grunner. Kirurgi er ikke anbefalt delvis fordi kroppen er ofte for svak. I tillegg kan kirurgiske prosedyrer føre til en tilstand som kalles lymfocytopeni. Dette innebærer at antallet av hvite blodceller er blitt lav. Denne tilstanden er knyttet til redusert overlevelse, spesielt i lungekreftpasienter i de senere stadier av sykdommen.

Kjemoterapi og Internal Radiation behandling

Tradisjonelle kjemoterapi og strålingsbehandlinger kan anvendes for å bekjempe lungekreft. En metode innebærer å plassere et radioaktivt stoff i ledninger, nåler eller kateter. Kjemoterapi kan absorberes gjennom injeksjoner inn i blodet, ryggsøylen, kroppshulrom eller organer.

Ekstern strålebehandling Teknikker

Strålingsterapi, i tillegg til å brukes internt, kan også påføres eksternt. Stråling er skutt på pasientens kropp i mye på samme måte som en vanlig X-ray. Faktisk, røntgen og gammastråling er to av de vanligste typene av stråling therapy.The stråling brukes til ekstern strålebehandling behandlinger kan genereres fra en rekke maskiner, for eksempel orthovoltage X-ray maskiner. De leverer intense behandlinger med stor nøyaktighet, eller maskinene kan kalibreres for å eksponere hele kroppen for stråling. Noen leger kan konstruere former eller avstøpninger av kroppen din til å hjelpe dem å kalibrere maskinene.
Cyberknife er en annen type strålebehandling, kjent som radiosurgery. Det er en type ekstern strålebehandling brukes til å behandle inoperabel lungekreft. En enkelt, stor dose av stråling er gitt i en målrettet område for å drepe en tumor. Denne metoden gjør veldig lite skade på friskt vev.

Målrettet Medikamentell behandling

En form for målrettet medikamentterapi er fotodynamisk terapi. Denne prosessen bruker kjemikalier kalt fotosensibilisatorer som injiseres inn i kroppen. Når injisert, agenten holder seg til kreftceller, noe som gjør dem lett å se under visse lysforhold. Denne fremgangsmåten kan brukes til å drepe noen tumorer under huden ved hjelp av lasere. Laseren er rettet mot området fremhevet av de fotosensibiliseringsmidler.