Digidexo.com

Kombinasjon Chemo & strålebehandling for kreft i bukspyttkjertelen

Kreft i bukspyttkjertelen oppstår når ondartede celler angriper pancreas. Siden bukspyttkjertelen er en kjertel som utfører flere oppgaver, som utskiller viktige hormoner og fordøyelsesenzymer, kan kreft i bukspyttkjertelen være komplisert. Denne type kreft viser også nesten ingen symptomer inntil det når et avansert stadium, og som et resultat, er vanskelig behandling.

Stråling og kjemoterapi

Stråling er en akseptert metode for behandling av kreft i bukspyttkjertelen. Ved hjelp av denne metoden, blir høy-energi-stråling i form av røntgenstråler gitt til pasienten for å drepe ondartede celler. Dette kan tilføres eksternt, når disse stråler blir ført inn i pasienten, eller internt, når det radioaktive materiale er plassert i nærheten av det berørte området. Dette kan ødelegge kreftceller, men også tilstøtende friske celler. En annen ulempe å strålebehandling er at det kan forårsake bivirkninger som kvalme, oppkast, diaré og utmattelse.

Kjemoterapi, på den annen side er bruken av medikamenter for å stoppe veksten av kreftceller. Også her kan medikamenter bli injisert ved venen eller muskel, eller de kan inntas oralt. Regional kjemoterapi, eller injeksjon av legemidler i nærheten av bukspyttkjertelen, er også mulig i noen tilfeller.

I kreft i bukspyttkjertelen, er strålebehandling mindre vanlig enn kjemoterapi av to grunner. For det første er stråling bedre egnet til lokalisert kreft, og etter den tid kreft i bukspyttkjertelen er oppdaget, har kreft vanligvis begynt å spre seg. I de tilfeller der onkolog er overbevist om at malignitet er godt lokalisert, er stråling anses som et alternativ. For det andre er bukspyttkjertelen vanskelig å få tilgang på grunn av sin beliggenhet i kroppen.

Kombinasjon Behandlinger

I mange tilfeller, er stråling og kjemoterapi kombinert for å behandle kreft i bukspyttkjertelen. Dette er gjort i et forsøk på å holde den under kontroll kreft så mye som mulig, og er kjent som chemoradiation. Ifølge National Cancer Institute, pasienter med kreft som kan kalles "border resektabel" får denne kombinasjonen. Dette betyr at det er et potensial for cellene å bli krympet og for kreft til å bli eller forbli lokalisert, slik som kirurgi, når den blir utført, kan fjerne malignitet helt.

Normalt går forut for strålebehandling kjemoterapi av den enkle grunn at eksisterende kreftceller har til å bli ødelagt først og stoppet fra å spre seg før de kan behandles med medikamenter.

Radioterapi og kjemoterapi er brukt sammen fordi hver har en noe annen funksjon. Radioterapi er en målrettet terapi, noe som betyr at den bare ødelegger kreftceller i området der de blir administrert radiobølger. Kjemoterapi, på den annen side, er en systemisk medikament. Det kan ødelegge kreftceller i hele kroppen. Når strålebehandling brukes først, kan det målet kreftceller ved det primære stedet av kreft. Kjemoterapi kan da gis for å forsøke å utrydde eventuelle kreftceller som kan somle i kroppen og / eller mikroskopiske kreftceller som har spredt seg i hele systemet bort fra bukspyttkjertelen.

Legemidler som brukes

De vanligste kjemoterapi narkotika brukes til å behandle kreft i bukspyttkjertelen er gemcitabin, fluorouracil, docetaxel, cisplatin og mitomycin eller mitomycin C Kyowa. Andre nye generasjons medikamenter inkluderer kapecitabin, oksaliplatin og irinotecan, og er vist å være svært lovende i å produsere bedre resultater.