Digidexo.com

Hva er årsakene til neseblødning hos mennesker?

Neseblod kan være plutselig og urovekkende. Mens de er vanligvis ikke et symptom på et større problem, kan neseblod skremme små barn og voksne.

Fysisk Trauma

Neseblod er ofte forårsaket av en direkte hit til nesen. Noen neseblod er forårsaket av lette slag som tilfeldigvis forårsake septum å ha satt seg fast og forårsake blødninger i indre nesehulen.

Blod vil generelt strømme fra det ene neseboret i tilfelle av en neseblødning på grunn av et treff til nesen, men av og til kan oversvømme det nasale hulrom med blod og gjør begge sider blø.

Rørt nesen kan skade den tynne huden i nesen og forårsake blødning fra kapillærene nær overflaten av huden.

Kaldt og allergi

Forkjølelse og allergi kan forårsake irritasjon i nese vev gjennom gjentatte blåser og tørke. Neseblødninger kan resultere når nesevevet er tørr.

Noen sinus medisiner kan føre til tørrhet i nesegangene, slik at den tynne huden til å sprekke og blø.

Tørre forhold som tørr varme om sommeren eller sentral oppvarming om vinteren kan føre til tørrhet og blødning sinus og nasal vev.

Andre fysiske årsaker

Av og svulster bak bihulene kan føre til nok trykk til å forårsake en neseblødning. Neseblod med smerte eller som er ledsaget av smerter i bihulene eller hodepine bør undersøkes av lege.

Overdreven blødning

Hypertensjon fører bare sjelden neseblod, men det kan gjøre neseblod vare lenger og legge til blodtap. Blodfortynnende og doser av aspirin tynne blodet og tillate mer av det å passere gjennom nesen under en blodig nese.

Når skal man oppsøke lege

Hvis neseblod er hyppige, lange i varighet, eller skjer ofte - se en lege.

Hvis en neseblødning innebærer en overdreven mengde blod, svimmelhet eller kvalme, kan akuttbehandling være nødvendig.