Digidexo.com

Hvordan diagnostisere en Utslett av Symptomer

Hvordan diagnostisere en Utslett av Symptomer


Symptomene på et hudutslett er nøkkelen til riktig diagnose. Symptomene forbundet med ytterligere informasjon samlet fra fysisk undersøkelse og laboratoriestudier hjelpe klinikeren til å relatere de viser symptomer til et velkjent mønster som passer til en spesifikk diagnose.

Bruksanvisning

•  Bestem historien til utslett. Spør pasienten når utslettet dukket opp, hvis det er stadig til stede og har sine egenskaper endret seg over tid. Også spørre om noen unike omstendigheter knyttet til utseendet på utslett som bruk av nye kosmetikk eller såper eller om eksponering for uvanlige miljøfaktorer. Et utslett som er knyttet i tid til en ny eksponering sterkt at en allergisk reaksjon som kontakteksem.

Få informasjon om egenskapene til utslett. Sørg for å finne ut om farge, form og distribusjon. Spør hvis utslettet er smertefulle eller kløende. Rødt og kløende utslett er ofte et tegn på en betennelsesreaksjon som en del av enten en allergi eller infeksjon.

Spør om tilknyttede symptomer som feber, hoste, endringer i hudfarge, etc. Disse tilknyttede symptomer kan gi deg et hint om mulige årsaker som infeksjon, alvorlig organsykdom eller en ukomplisert allergisk reaksjon.

Bruk informasjonen fra trinn 1 til 3 for å bestemme den mest sannsynlige diagnosen for utslett. I noen tilfeller er symptomatisk informasjon nok til å fastslå en årsak, men ofte vil du trenger mer informasjon i form av visuell undersøkelse av utslett, blodprøver og andre laboratorie evaluering.