Digidexo.com

Hvordan virker den Cardiovascular System Work?

Cardiovascular System

Det kardiovaskulære systemet inkluderer blod, blodårer og hjertet utfører kjente roller nødvendig til livet. Som blod strømmer gjennom legemet, den bærer oksygen, hormoner og enzymer til cellene og transporterer karbondioksid og annet avfall som skal fjernes fra kroppen. Blood hindrer også væsketap gjennom clotting og kamper infeksjon.

Cardiac Cycle

Hjertet er en muskel som pumper blod gjennom kroppen. Selvfølgelig, er prosessen ikke fullt så enkelt. Hjertet har fire kammer, to på høyre side (høyre atrium og høyre ventrikkel) og to på venstre (venstre atrium og venstre ventrikkel). På høyre side er ansvarlig for å akseptere blod fra kroppen og får det til lungene. Lungene tilsette oksygen til blodet og fjerne karbondioksyd. Deretter venstre side er ansvarlig for å akseptere blod fra lungene og pumpe det ut igjen inn i kroppen. Tenk på det som en syklus der blodet flyter som dette: Fra kroppen inn øverst til høyre kammer (høyre atrium) - ned i høyre kammer (høyre ventrikkel) - ut til lungene - tilbake til øverste venstre kammer (venstre atrium) - ned til den nederste venstre kammer (venstre ventrikkel) - deretter ut til kroppen. Hjertet er innervert av det autonome nervesystemet, men det har også sitt eget system for å generere elektriske impulser som stimulerer hjertemuskelen til kontrakt. Disse elektriske impulser kan registreres i et EKG (elektrokardiogram) og brukes til å oppdage problemer med hjertet.

Blod

Blod består av røde blodceller, hvite blodceller og plasma. Røde blodceller transportere oksygen og karbondioksid. Hvite blodlegemer bekjempe betennelser og infeksjoner. Plasma, den flytende delen av blodet, er hovedsakelig vann, men den bærer også antistoffer og proteiner.

Blodkar

Arterier fører blod fra hjertet til kroppen. Vener fører blod fra kroppen tilbake til hjertet. Disse fartøyene har to egenskaper - de er elastiske (slik at de kan ekspandere når blodet strømmer inn), og de har glatt muskulatur som kontrakten og presse blodet fremover. Arteriene er tykkere og sterkere enn vener fordi de må presse blodet gjennom kroppen. Årer må jobbe mot tyngdekraften slik at de har ventiler underveis for å hindre tilbakestrømning. Arterier og vener holde blodet sirkulerer i hele kroppen, men de er for store til å ta blod til cellenivå, slik at mindre arterier kalles arterioler avgreining og levere blod til små fartøyene kalles kapillærer. Kapillarene er små nok til å interagere med mikroskopiske celler, slik det er deres oppgave å levere essensielle næringsstoffer og bære avfall bort.

Fluid i balanse

Kroppens celler kan ikke tolerere mye endring, så homeostase - balansen i systemer som kroppstemperatur og blodtrykk - må opprettholdes for at kroppen skal fungere. I tillegg til sine andre viktige roller, hjelper det kardiovaskulære systemet opprettholde en konstant indre miljø.