Digidexo.com

Hvordan Raise HDL kolesterolnivået

HDL-kolesterol er at typen av kolesterol som bærer den overskytende kolesterol til leveren for behandling, for derved å holde veggene av arteriene ren. Dette i sin tur reduserer risikoen for hjertesykdommer. Når det kommer til HDL kolesterol, de fleste leger synes å mene at jo høyere tall, jo bedre. Å vite hvordan å øke HDL i ditt kolesterol, da, er avgjørende.

Bruksanvisning

•  Vit hva din HDL nivået er. Bare det å vite din totale kolesterolnivået er ikke nok. Du må ha en blod panel som inkluderer mål på HDL og LDL kolesterol i blodet ditt. Ideelt HDL kolesterol bør være over 40 mg / dl, men høyere er bedre, og de fleste eksperter mener at det å ha et nivå på 60 mg / dl er den beste beskyttelsen mot hjertesykdom.

For å øke HDL nivå, gjøre noen enkle endringer i livsstil. Først legger trening. Nye studier har vist at for å heve HDL nivå, jo lengre du trener, jo bedre. Med andre ord, trene hardt i 20 minutter er mindre effektive enn 1 times gange. Hvis du ikke allerede trener, legge noen milde aerobic aktivitet hver dag, regelmessig øke mengden til du får minst 60 minutter med cardio aktivitet hver dag.

•  Gå ned i vekt. Ikke bare kan overvekt fører til lavere HDL nivå, men også høyere nivåer av LDL kolesterol - det "dårlige" kolesterolet. Spesielt hvis du bære mesteparten av vekten din i mageområdet, kan vekten sette deg på en stor risiko for hjertesykdom. Mister bare 10 prosent av kroppsvekten kan gjøre mye for å øke HDL-nivåer og redusere risikoen for hjertesykdom.

slutte å røyke. Hvis du røyker, har du allerede hørt dette refrenget, men for å øke HDL-nivåer, slutte å røyke og se disse nivåene forbedre. Røyking reduserer faktisk din HDL, så stopper den dårlige vanen kan øke disse nivåene uten mye annen innsats.

Drikk litt alkohol. Selv om fordelene ved å drikke for andre helsemessige fordeler er noen ganger i tvist, har studier vist at å drikke en moderat mengde alkohol (omtrent en til to drinker om dagen) kan øke HDL nivå. Hvis du drikker mer enn det, kan det føre til andre helseproblemer, blant annet øke risikoen for hjertesykdom generelt.

Øk enumettet fett i kostholdet ditt og bli kvitt de transfettsyrer. Enumettet fett er de fett som kommer fra avokado, olivenolje og selv fett som finnes i peanøttsmør. Disse kan øke HDL nivå uten å øke den totale kolesterol. Transfettsyrer, derimot, finnes i mange pakket og bearbeidet mat (ofte oppført som "delvis herdet vegetabilsk olje"), og tjener bare til å øke nivået av dårlig kolesterol i blodet ditt. Få dem ut av kostholdet ditt, og du kan i stor grad øke HDL nivå.

Legg til mer løselig fiber til kosthold. Spis minst to porsjoner med løselig fiber om dagen. Løselig fiber er den type fiber finnes i de fleste frukter og grønnsaker, havre og belgfrukter. Disse øke HDL-nivå i blodet samtidig redusere nivået av ldls i blodet ditt.

Hint

  • Tillat seks måneder mellom tester for å se en økning i HDL-kolesterol nivået. Vær konsekvent i din innsats. Mens en pizzabit ikke vil kaste din innsats av, er det viktig å være konsekvent i kosthold og livsstil innsats.