Digidexo.com

Hvordan diagnostisere en hudutslett Under Eye

Hvordan diagnostisere en hudutslett Under Eye


Et utslett under øyet kan være irriterende og vanskelig å dekke opp. Utslett under øyet kan være et symptom på mange forhold, inkludert allergier, eksem, eller til og med kreft. Utseendet og fargen på et utslett og dens frekvens vil hjelpe legen stille en diagnose.

Bruksanvisning

•  Finn ut om utslettet er fra en allergisk reaksjon. Ifølge Dr. Peter C. Schalock, MD, fra Merck, er kontakteksem en tilstand som skyldes kontakt med irritanter eller allergener. Irritanter eller allergener kan være fra planter, såper, sjampo og vaskemidler. Ifølge National Institute of Health, kan selv eksponering for sollys forårsake en hudreaksjon. Utslettet kan vare i noen timer til et par uker. Utslett vanligvis vises i tynne, sensitive områder, slik som huden under øynene, og senere spredte seg til tykkere hud. Substansen som forårsaker reaksjonen må fjernes for behandling for å være effektive. Kremer og medisiner er tilgjengelige for å behandle kløe og rødhet.

Utforsk muligheten for at utslettet er atopisk dermatitt hvis du har ingen kjente allergier. Merck definerer atopisk dermatitt som en kronisk, kløende betennelse i huden forårsaket av følelsesmessig stress, miljøendringer eller bakterielle infeksjoner. Diagnosen er basert på mønsteret av utslett og familiehistorie med allergi. Kremer og medisiner er tilgjengelige for å behandle kløe og rødhet.

Ta kontakt med en hudlege umiddelbart hvis utslettet er vedvarende og ikke går bort. Ifølge Melanoma.com, melanom, en hudkreft, har et utslett som endrer mønsteret og mørkner med tiden. Det kan eller ikke kan være kløende. Den utslett kan spre seg til andre deler av kroppen. Diagnostiske tester kan omfatte blodprøver, røntgenundersøkelse, og MRI. Den melanom må fjernes kirurgisk.