Digidexo.com

Hvorfor er Astma livstruende?

Astma er vanligvis ikke regnes som en dødelig tilstand, ifølge Holplus.com, som forebyggende behandling er utbredt. Imidlertid kan astma bli livstruende hvis et astmaanfall oppstår, noe som kan føre til døden hvis den ikke behandles raskt.

Fakta

Astma er en tilstand der dine bronkiene stramme og er betent, noe som resulterer i pusteproblemer. Et astmaanfall kan skyldes langvarig eksponering for irritanter, som luftforurensning, støv og mugg.

Komplikasjoner av astma

Ifølge Holplus.com, kan astma komplikasjoner føre til kvelning, der bronkiene tett og ikke gi rom for oksygen til å reise til lungene.

Statistikk

Ifølge Astma- og Allergiforbund Foundation of America (AAFA), ca 4000 mennesker i USA dør av astma hvert år.

Symptomer

Symptomer på et astmaanfall inkluderer tungpustethet, tetthet i brystet og alvorlige pustevansker. Søk medisinsk hjelp umiddelbart.

Behandling

Rescue oksygen vifter gis til astma pasienter som ikke kan puste på egenhånd. Utvinning er sannsynlig hvis de lider alvorlige astmasymptomer oppsøke rask behandling.

Forebygging

Ta astma medisiner som anvist av legen din. The Mayo Clinic anbefaler at alle astmapasienter bære en kortsiktig astma symptom kontrolleren, slik som en hurtigvirkende inhalator med dem hele tiden for å hindre livstruende astmaanfall.