Digidexo.com

Vitaminer for prostata helse

Den mannlige prostata vanligvis går ubemerket og lite verdsatt, men det er viktig for seksuell helse. En usunn prostata påvirker seksuell ytelse, urinering og kan også føre til kreft. Tre sykdommer felles med prostata inkluderer en infeksjon som kalles prostatitt, forstørret prostata og prostatakreft. Inkludert eller øke visse vitaminer og mineraler kan bidra til å opprettholde helse og prostatastørrelse og redusere risikoen for kreft.

Vitamin C

Vitamin C kan forhindre og redusere virkningene av mange bakterielle infeksjoner, og i store doser, kan også forkorte tiden for en infeksjon. Høye doser kan føre til diaré, men så vær forsiktig når økende doser. I tillegg til mat med høyt vitamin C, som for eksempel grønne grønnsaker og sitrusfrukter, kan tilskudd benyttes. Vitamin C er også en svak diuretisk, slik at urinering lettere for menn med en forstørret prostata.

Sink

Sink brukes av prostata i sæd produksjon, og høyere sink nivåer kan produsere større semen volum. Hos menn med prostatitt, sink nivåer er vanligvis 1/10 av nivåene av en sunn prostata. Sink har også blitt funnet å hemme prostatacancer cellevekst. Skalldyr, ernæringsmessige gjær og gresskarkjerner er naturlig høy i sink.

Andre vitaminer

The Journal of American Medical Association publisert en studie i 2009 som viser at vitamin E og selen, både hevdet av noen å hemme prostata kreft vekst, ikke lavere risiko for prostatakreft hos menn som tar kosttilskudd for et gjennomsnitt på fem år. Selv om vitamin E bør være en del av alles kosthold i sunne mengder, kan høye doser være farlig. Noen Studier tyder på at lycopenes, som finnes i røde tomater, for eksempel, gjør redusere prostata kreft risiko.