Digidexo.com

HEMI Cranial Periodisk Pain

Hemicranial periodiske smerter beskriver smerter på den ene siden av hodet som ikke er konstant. Migrene er et vanlig eksempel på hemicranial periodisk smerte, selv om det kan være et symptom på andre lidelser. Behandling for hemicranial peroidic smerte omfatter søvn, hvile og, i noen tilfeller, medisinering.

Migrene

Migrene er kroniske, repeterte hodepine som forårsaker alvorlige hodesmerter, vanligvis bare på den ene siden av hodet, og mest bak øyet. Personer som opplever en migrene er ofte svært følsom for lys og lyd og kan oppleve kvalme eller oppkast. Selv om ingen kur finnes for migrene, kan medisiner bidra til å redusere alvorlighetsgraden og hyppigheten av migrene hodepine.

Paroksysmal Hemicranias

Paroksysmal hemicranias er smertefulle angrep som varer i 2 til 45 minutter og forekommer ofte - opp til 40 angrep på én dag. Paroksysmal hemicranias er lik cluster hodepine, som varer i 15 til 180 minutter, men forekommer mindre hyppig, 1 til 8 ganger per dag. Begge paroksysmal hemicranias og cluster hodepine er hemicranial og periodisk i naturen. Interessant er paroksysmal hemikrani mer vanlig hos kvinner og cluster hodepine er mer vanlig hos menn. Personer med disse lidelsene beskrive smerten så alvorlig bankende og klo-lignende smerter, vanligvis bak øyet.

SUNCT syndrom

SUNCT syndrom, som er et akronym for kortvarig ensidige neuralgiform hodepine som oppstår sammen med konjunktival infeksjon og rive - er en sjelden tilstand, der vedvarende, begrenset smerte oppstår igjen i samme område, i nærheten av eller bak øyet. Mer spesifikt, SUNCT syndrom fører hemicranial periodiske smerter som varer 10 til 120 sekunder. Intensitet av angrepene kan variere, selv om smerten er vanligvis moderat, skille SUNCT syndrom fra cluster hodepine og paroksysmal hemicranias.

Hemicrania continua

Sjelden diagnostisert og ofte oversett, er hemicrania continua en medisinsk tilstand der en person opplever kontinuerlig, utelukkende ensidig (hemicranial) smerte. Dens reoccurring beliggenhet gjør den forskjellig fra migrene, cluster hodepine og SUNCT syndrom. I tillegg kan hemicrania continua smerte variere fra moderat til alvorlig.

Expert Insight

Personer som opplever reoccurring hodepine eller noen alvorlig hodepine bør snakke med en medisinsk faglig. Hvis du oppleve en brå og sterk hodepine, oppstår hodepine etter en hodeskade eller hodepine er kombinert med andre symptomer som feber, slapphet, dårlig syn og / eller nummenhet, oppsøk øyeblikkelig medisinsk hjelp umiddelbart.