Digidexo.com

De 5 kardinal tegn på hjerteinfarkt

Erkjennelsen av et hjerteinfarkt som det som skjer er en nøkkelfaktor i å gjøre det gjennom ildprøven. Fordi symptomene ligner andre plager, som halsbrann, folk er sannsynlig å ignorere problemet før det er for sent. Hvis du kjenner de fem kardinal tegn på et hjerteinfarkt, kan du være i en bedre posisjon til å overleve. Hvis du noen gang tror du har et hjerteinfarkt, får øyeblikkelig hjelp.

Brystsmerter

Smerten føles som en innstramming i midten av brystet. Det kan være konstant, eller det kan kommer og går. Noen mennesker opplever mer smerte som andre. Faktisk er det mulig å ha et hjerteinfarkt uten å føle brystsmerter i det hele tatt. Det er mer vanlig for kvinner å ha et hjerteinfarkt uten å føle smerter i brystet.

Overkroppen ubehag

Du kan oppleve at smertene reiser oppover til andre deler av kroppen din. For eksempel kan du føle en muskel smerter i nakke, skuldre eller kjeve. Typen og intensiteten av smerten varierer med hver enkelt. Hvis smertene føles verre med bevegelse eller ved å trykke bestemte triggerpunkter, er det sannsynligvis ikke på grunn av et hjerteinfarkt. Hvis smertene vedvarer mens du hviler eller liggende, bør du kontakte legen din, da dette er et tegn på at smerte kan være et resultat av et hjerteinfarkt.

Kortpustethet

Når har et hjerteinfarkt, vil du legge merke til noen kortpustethet. Vanligvis vil dette skje like før du begynner å ha brystsmerter.

Magesmerter

Noen mennesker opplever magesmerter når du har et hjerteinfarkt, alt fra svak kvalme å oppkast. Det er mulig å ta feil av denne følelsen som halsbrann. Dette er en mer vanlig tegn hos kvinner.

Svimmelhet og svette

Du kan føle deg ør eller svimmel og opplever plutselig svette, selv om du ikke var trener. Du kan rett og slett "ikke bra" og trenger å sitte ned. Dette kan føre til angst og føler meg som et panikkanfall, spesielt når kombinert med de andre symptomene.