Digidexo.com

Akupunktur for Leg Pain

Akupunktur er den østlige tradisjon for å sette inn og manipulere veldig fine nåler inn i huden på bestemte punkter på kroppen. Hensikten er terapeutisk: å gjenoppleve smerte eller annet ubehag. Det finnes en rekke forskjellige skoler av akupunktur som praktiseres globalt, inkludert japansk, koreansk, kinesisk og tibetansk.

Historie

Tradisjonell kinesisk medisin forklarer at det er spesielle akupunkturpunkter som ligger langs spesifikke meridianer i kroppen. Meridianene er kanaler langs som livet energi, eller qi, flyter. Det er antatt å være 12 standard meridianer samt åtte ekstra meridianer i hele menneskekroppen. Akupunkturnåler plasseres på bestemte punkter langs meridianene av en trenet utøveren å lindre smerter eller andre symptomer.

Studier

Akupunktur har vært under granskning av medisinsk forskning siden midten av det 20. århundre. Til tross for et økende antall studier, dens funksjoner og fordeler fortsatt kontroversielle innen vitenskapelige miljøer. En av de viktigste grunnene til dette er at det er ekstremt vanskelig å lage kontrollerte studier. Verdens helseorganisasjon publisert en studie hvor de viste at akupunktur er effektiv for behandling av 28 ulike forhold. De konkluderte også med at det kan være effektivt for mer enn et dusin mer.

Akupunktur Leg Meridians

Milten meridian har totalt 21 akupunkturpunkter som går fra tærne helt til skuldrene. Den første 11 av disse er plassert langs lengden av foten og benet, og det er disse meridianer som blir arbeidet med å behandle smerter i bena. Hvis leg smerte er ledsaget av smerter i korsryggen, for eksempel i isjias, kan meridianer i korsryggen også bli manipulert.

Akupunktur for Uspesifikk Leg Pain

Leg smerte anses å svare godt på akupunkturbehandling, spesielt idiopatisk eller uspesifikke smerter. Det skal forstås at akupunktur er fordelaktig for denne type smerte på grunn av dens suksess for å redusere inflammasjon og lindre smerte ikke-spesifikk. Dette kan være fordelaktig for folk som ikke ønsker å ta over-the-counter eller reseptbelagte medisiner for smerter som er ubehagelig, men ikke kronisk eller livstruende på grunn av mulige bivirkninger eller kontraindikasjoner av slike medisiner. Behandling lengde og frekvensen for denne type smerter i bena vil være avhengig av intensiteten av smerte og andre helsetilstander hos pasienten.

Akupunktur for knesmerter

Knesmerter er svært vanlig, særlig blant idrettsutøvere eller andre mennesker som liker vanlige idretter. En av de mest vanlige kneskader er en revet fremre korsbånd (ACL). Skade på ACL kan være forårsaket av plutselige kronglete bevegelser, landing fra et hopp eller endring av kjøreretning. Risikoen for ACL skader øker også når du blir eldre på grunn av den gradvise reduksjonen i kneet brusk og tap av elastisitet. Akupunktur kan være effektiv på å lindre denne typen knesmerter og medfølgende stivhet og muskelsvakhet. For denne typen smerte, er akupunktur anbefales en gang hver uke frem til betydelig forbedring er lagt merke til.