Digidexo.com

Behandling for leverflekker

Medisinsk referert til som solar lentigo, leverflekker er mørke flekker på huden forårsaket av alder og soleksponering. De er faktisk ikke forårsaket av problemer med leveren, som er vanligvis antatt. På midten alder, blir folks hud mindre flinke til å utvinne fra soleksponering, øke forekomsten av slike flekker. Men takket være moderne teknologi, det finnes midler for å eliminere disse stygge flekker.

Kryoterapi

Kryoterapi, også referert til som cryosurgery, er den fremgangsmåte for anvendelse av lokaliserte frysing behandling for å befri huden av misfarging og urenheter. Ofte brukt for slike urenheter som vorter og hud koder, kan kryoterapi også være en effektiv behandling for leverflekker. Kryoterapi er avhengig av flytende nitrogen, et stoff som finnes hovedsakelig i gassform i den naturlige verden. Nitrogenet blir avkjølt til en temperatur på omtrent -109 grader F. Det er da nøye påføres huden av en medisinsk profesjonell i det berørte sted. Prosedyren varer bare et par sekunder, forårsaker minimal ubehag hos de fleste pasientene. Som huden leges fra ekstrem kulde, vokser det tilbake uten leveren flekk misfarging.

Lasere

Laserbehandling er enda en måte å fjerne leverflekker. Ofte er to eller flere sesjoner nødvendig. Laserfjerning er avhengig av bruk av et sterkt konsentrert lysstråle. Denne strålen trenger inn i lagene av huden, ødelegge det påvirkede vev. Som huden regenererer, vokser det tilbake normalt uten tilstedeværelse av en flekk. En av de mest brukte former for laserkirurgi er det pulsede laser-lys. Denne laseren sender lyspulser på det berørte området i stedet for en solid bjelke. Hver behandling økt varer ca 20 minutter, og smerten er minimal hvis den finnes i det hele tatt.

Kjemisk Peel

En kjemisk peeling bruker en spesiell kjemisk løsning, administrert av en medisinsk faglig, som oppløser den skadede, lever-spotted vev. I stedet for det ødelagte vev vokser ikke-misfarget hud. Lengden og fremgangsmåte for anvendelse av kjemisk peeling varierer avhengig av kjemikalieblandingen anvendes - vanligvis karbolsyre, trikloreddiksyre eller alfa-syren. Når først brukt, kan den kjemiske forårsake prikking eller kløe. Etter peeling, kan det være noen svært kortsiktig rødhet eller irritasjon.

Microdermabrasion

Microdermabrasion er teknikken for exfoliating de øverste lagene av huden for å fjerne døde celler, glatte ut rynker og redusere mørke flekker, som for eksempel leverflekker. Det finnes flere metoder for å gjennomføre microdermabrasion. Man er bruken av kremer som inneholder harde, slipende partikler, som gnis mot huden. En annen er bruk av slipende årer som gnis mot huden for å sand ned døde celler. Selv microdermabrasion på egen hånd vil sjelden kvitt en pasient med leverflekker helt, er det effektivt når det brukes sammen med en kjemisk peeling.