Digidexo.com

Informasjon om Voltaren Gel

Ikke-steroide antiinflammatoriske midler eller NSAIDs, er en type medisiner som brukes til å behandle betennelse og smerte. Eksempler på dette stoffet klassen inkluderer aspirin og ibuprofen. Mens NSAIDs er vanligvis muntlig inntatt, er Voltaren gel absorberes gjennom huden for felles smertelindring.

Funksjon

Voltaren gel er et NSAID som brukes til å behandle osteoarthritis. Legemidlet virker ved å redusere mengden av hormoner i kroppen som forårsaker felles smerte og betennelse.

Historie

Voltaren gel ble utviklet av Novartis og godkjent av US Food and Drug Administration i 2007. Det var den første aktuell gel for å bli godkjent for behandling av slitasjegikt.

Søknad

Voltaren gel påføres direkte på huden i områder hvor pasienten opplever leddsmerter. Ifølge produsenten, bør medisinen påføres ved regelmessige intervaller fire ganger om dagen.

Fordeler

Voltaren gel absorberes gjennom huden i stedet for gjennom mage-tarmkanalen. Dette forhindrer pasienten fra å absorbere en stor mengde av aktive ingredienser.

Advarsel

Voltaren gel medfører en risiko for gastrointestinale komplikasjoner, inkludert blodig eller svart avføring eller oppkast. Andre reaksjoner inkluderer magesår, brystsmerter og unormal vannlating.