Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne symptomer på leversykdom

Hvordan gjenkjenne symptomer på leversykdom


Leveren er ansett å være det største organet i kroppen vår, og det utfører mange funksjoner. Det direkte eller indirekte står for vekst, immunisering, ernæring og reproduksjon. En leversykdom kan forstyrre noen av disse vitale prosesser. Du kan finne leversykdom ved å identifisere flere symptomer.

Hvordan gjenkjenne symptomer på leversykdom

•  Se om pasienten har misfarging av huden. Huden og øynene få en gulaktig skjær og urinen blir mørk gul. Den kalles gulsott, og dette er ansett å være den primære tegn på leversykdom.

Spor pasientens kosthold. Tap av appetitt som fører til vekttap er et tegn på leverdysfunksjon. Pasienten kan bli blodfattig og har en kvalmende følelse.

Kontroller for lette farget avføring som det indikerer begynnelsen av leversykdom. En lever Pasienten kan også klage over irritabel tarm eller uregelmessig avføring.

Finn ut om det er oppblåst mage. Hevelse under høyre nederste ribbeina er en felles klage av leveren pasienter. Det kan sette sterkt press på membranen som resulterer i smertefulle puste.

Undersøk form og utseende på neglene. Buet og hvitaktig utseende negler tyder også på leverproblemer.

Merknad neseblødning og enkle blåmerker som det viser leveren abnormitet og mangel på proteiner.

Test for polydipsi og polyuri-dreven tørste og hyppig vannlating kan oppstå i tilfelle av en leversykdom.

Hyppig hodepine, svimmelhet, spasmer, irritabilitet, depresjon og så videre er også et tegn på leverproblem.

Hint

  • Observer renslighet. Vaske hendene grundig med såpe etter bruk av toalettet eller bleieskift hjelpe i forebygging leversykdom.
  • Unngå giftige stoffer og overflødig inntak av alkohol, som det øker sårbarheten for leversykdommer.