Digidexo.com

Fysiske virkningene av alkohol avhengighet

En avhengighet til alkohol vil føre til alvorlige fysiske plager over tid. Alkohol er en depressant som har en dyptgående virkning på sentralnervesystemet. I tillegg til å senke dine hemninger, svekker alkohol dømmekraft, tale og muskuløs koordinering. Visse områder av hjernen kan bli trykket av alkohol-avhengighet, noe som resulterer i tap av hukommelse og tretthet. Andre fysiske effekter fra alkohol avhengighet oppstår i leveren, fordøyelseskanalen og andre deler av kroppen.

Effekt på lever

Alkohol avhengighet kan føre til live for å bli opphisset av en sykdom som kalles alkoholisk hepatitt. Denne svelling kan resultere i arr vev, og over tid, kan utvikle seg til en skrumplever. Leveren mister friskt vev til arrdannelse før det ikke lenger fungerer. Noen av de fysiske symptomer på disse sykdommene inkluderer magesmerter, kvalme, oppkast, gulsott og mental forvirring.

Fordøyelsesproblemer

Når alkohol inflames mageslimhinnen det fører til en tilstand som kalles gastritt. Dette problemet har evnen til å forhindre absorpsjon av vitaminer som folinsyre og tiamin som er nødvendig for god helse. Når alkohol avhengighet skader bukspyttkjertelen, kan det ikke lenger produserer visse enzymer som er viktige i bearbeider proteiner, karbohydrater og fett. Stoffskiftet påvirkes også når bukspyttkjertelen er skadet av tung drikking.

Diabetes

Folk som lider av diabetes kan bli sterkt påvirket av alkohol avhengighet. Alkohol vil holde glukose som finnes i leveren fra å bli sluppet ut i blodet. Dette vil igjen øke sjansene for å utvikle lavt blodsukker, også kalt hypoglykemi. Diabetikere med høyt blodsukker vanligvis ta insulin for å senke blodsukkeret. Den ekstra belastningen av alkoholens effekter kan presse blodsukkeret for langt ned.

Effekter på andre organer

Høyt blodtrykk og skade på hjertemuskelen kan bli fremskyndet av alkoholisme. Dette setter deg i fare for å lide et slag eller har et hjerteinfarkt. Strokes kan forårsake alvorlig skade hjernen når hjernen er ute av blodet. Nyresykdom har vært kjent for å utvikle seg i mennesker som bruker overskytende mengder alkohol.

Andre effekter

Erektil dysfunksjon hos menn og avbrudd i kvinners menstruasjonssyklus har vært forbundet med effekten av alkohol. Gravide kvinner som er avhengige av alkohol risiko spontanabort og ta risiko sine barn blir født med føtalt alkoholsyndrom. Alkohol kan også påvirke beinmasse, forårsaker tynning deres ben, slik at brudd er mye mer sannsynlig å skje. Nummenhet i føtter og hender, demens, og en økt utsiktene til utviklingskreftformer som kreft i leveren, hals og tykktarm er andre mulige fysiske virkningene av en alkohol avhengighet.