Digidexo.com

Hvordan kan jeg hjelpe mannen min få over hans Gambling?

Hvordan kan jeg hjelpe mannen min få over hans Gambling?


Ifølge Minnesota Department of Human Services, har to millioner amerikanske voksne tilfredsstilte kriteriene for en spilleavhengig. En spilleavhengig kone har ofte tåle mannens problemer som å stjele penger eller bruke penger ment for barn på gambling. Hun har en tøff oppgave i å prøve å hjelpe sin mann overvinne sin avhengighet.

Hjelp deg selv

Du har kanskje prøvd å skjule din manns spilleproblem eller brukte mye energi på å forsøke å få ham til å slutte. Mannen din spilleavhengighet kan også ha fått deg til å oppleve motstridende følelser som sinne og skam. Innse at du ikke kan hjelpe mannen din hvis du er uvel. Ikke klandre deg selv for din manns problem. Beskytt deg mot økonomisk og følelsesmessig ruin. Du kan føle deg flau og som om ingen andre har dette problemet. Bli med i en støttegruppe som Gam-Anon, som er utviklet for å hjelpe de pårørende til spilleavhengige. En støttegruppe kan bidra til å viske dine isolative følelser og forvirring i håndteringen av din manns problem.

Håndtering Money

Spilleavhengige er ofte flinke til å be om penger, åpenlyst eller subtilt. Din mann kan tigge, manipulere, true eller klandre deg for å få penger fra deg. Øv hvordan du skal håndtere disse forespørslene og forstå at det tar tid å håndtere dem riktig. Du må kanskje ta ansvaret for husholdningenes økonomi for å sikre at regninger blir betalt og kreditt er ikke i faresonen. For å unngå slik at din manns spilleproblem, praksis å nekte ham så når han ber om penger du er villig til å si "nei".

Foreslå Behandling

Som med en hvilken som helst avhengighet, en av de største hindringer er avslaget. Hvis din mann nekter å innrømme at han har et problem, å få ham til å godta behandling vil mest sannsynlig være utfordrende. Noen koner ende opp med å forlate sine patologisk spilleavhengighet ektemenn; andre bo og håpe på det beste. Noen ektemenn bare søke behandling for sin avhengighet når de lider en viktig konsekvens av deres atferd.

Uavhengig av din manns fornektelse, forsiktig foreslå behandling for ham. La ham vite at han ikke trenger å gjøre det alene, og at du vil hjelpe ham til å finne passende profesjonell. Diskuter behandlingstilbud som kognitiv-atferdsterapi, som har som mål å løse roten av avhengighet og finne mestringsstrategier.

Gamblers Anonymous er en støttegruppe for gamblere, etter mønster av 12-trinns program, for eksempel Anonyme Alkoholikere. En 12-trinns behandling innebærer innrømme å være maktesløse overfor gambling og sende inn til en høyere makt basert på medlemmets tro. La mannen din vet at han ikke er alene i sin vanskelige situasjon. En støttegruppe kan hjelpe ham å bånd og lære av andre som har lidd av spilleavhengighet.