Digidexo.com

Sunn mat som gjør deg opp i vekt

Med alle de forskjellige kjepphest dietter der ute kan det være vanskelig å skille fakta fra fiksjon når du søker etter gode kostholdsråd. Når vi har dietter som kalles "The Peanut Butter Diet" og "skinke og egg Diet" som vet hva de skal tro? Men det er håp. Det er anerkjente kilder til informasjon der ute (inkludert denne artikkelen) som kan bidra til å holde deg på rett ernærings banen.

Kalorier og gram

For bedre å forstå hvordan kroppen vår konvertere maten vi spiser til energi hjelper det å forstå "kalori per gram prinsipp". Det er tre typer av matvarer: karbohydrater, fett og proteiner. Ut av disse tre mat typer fett er waistline største fiende. Karbohydrater og proteiner begge inneholder 4 kalorier per gram. Med andre ord, 1 gram protein har 4 kalorier og 1 g karbohydrat har også 4 kalorier. Fett er fienden fordi 1 gram fett inneholder 9 kalorier. Dette betyr at du kan konsumere hva synes ikke å være mye fett, men fortsatt være inntak en stor mengde kalorier. Prøver alltid å velge fettfattig mat hvis du ser på din vekt.

Nøtter

Nøtter er rost for sine hjerte-sunn fordeler og deres gode enumettet fett. Til tross for alle de helsemessige fordelene ved å spise nøtter, er de fortsatt høye kalori mat. Nøtter bør alltid spises med måte når du ser på din vekt. Nøtter er kaloririk fordi de inneholder mye fett. Selv om fett i nøtter er monoumettet, eller god, fett, inneholder hvert gram fortsatt 9 kalorier i motsetning til de fire kalorier per gram for karbohydrater og proteiner. Nøtter er en sunn mat som kan føre til vektøkning. Dette gjelder også for mutter produkter som peanøttsmør og mandelsmør.

Karbohydrater

Karbohydrater (eller "karbohydrater" for kort) har fått et dårlig navn etter alle de low-carb kjepphest dietter der ute. Sannheten er at karbohydrater bør utgjøre 60 til 70 prosent av kostholdet ditt. Alle karbohydrater er ikke skapt like. Du har dårlige karbohydrater der ute som er høy i kalorier og lite næringsstoffer, som for eksempel sukker og beriket / bleket mel. Det er også et stort utvalg av næringsstoff tett karbohydrater å velge mellom. Disse næringsrike karbohydrater i form av frisk frukt, friske grønnsaker og 100% hele korn bør være karbohydrater som du velger å gjøre opp 60 til 70 prosent av kostholdet ditt.

Helkorn

Selv om du har mange "gode karbohydrater" å velge mellom, kan noen av dem få deg til å få vekt hvis du ikke er nøye med å se porsjonsstørrelser og kaloriinnhold. En ting å huske er at noe mat kan føre til vektøkning hvis du spiser for mye av det. Med det sagt, kan hele korn matvarer som brød, brun ris og kornprodukter føre til vektøkning hvis spist i overkant. Low-carb dietter fortelle deg å se på karbohydratinntaket fordi karbohydrater er kroppene deres primære energikilde. Hvis du ikke er aktiv nok til å brenne den energien karbohydrater vil bli slått til fett. Men når du prøver å gå ned i vekt, er det sunnere å redusere porsjonsstørrelser og kalorier fra alle matvaregrupper (spesielt fett), ikke bare karbohydrater. Denne måten vil du opprettholde et sunt og balansert kosthold slik at du får alle dine behov for næringsstoffer fra grønnsaker, hele korn og frukt. Når du kjøper 100% fullkornprodukter du gjør et smart valg - bare se porsjoner og kalorier.

Frokostblandinger

Korn (varme og kalde) er en annen type mat som anses sunt, men kan også føre til vektøkning hvis forspist. Vær forsiktig når du velger frokostblanding for deg og dine barn, særlig barnas frokostblandinger. Mange barnas frokostblandinger skryte om blir gjort med hele korn (for det meste mais), men ikke klarer å plassere advarsler om overdreven sukkerinnhold på boksen. Sukkerholdige frokostblandinger kan føre til vektøkning, selv om de er laget med hele korn. De ekstra kaloriene fra sukker kan legge uønskede inches til deg og din families midjen, for ikke å nevne de ustabile energinivå som du vil oppleve fra å ha en diett høy i sukkerinnhold. Det samme gjelder for voksne frokostblandinger. Se sukkerinnhold, porsjonsstørrelser og se etter merker med høyt fiberinnhold.