Digidexo.com

Hva er årsaken til Extreme tørr munn?

Hva er årsaken til Extreme tørr munn?


Munntørrhet er et resultat av ikke å produsere en tilstrekkelig mengde spytt. Xerostomia er den medisinske termen for denne tilstanden. Munntørrhet kan føre til sår på hjørnene av munnen, sprukne eller dele lepper, ånde, sår hals, problemer med å snakke, og svelgeproblemer. Det kan også endre din oppfattelse av smak, føre til en soppinfeksjon eller øke plakk på tennene, noe som resulterer i periodontal sykdom og tannråte. Det er mange årsaker til munntørrhet som lege eller tannlege bør være i stand til å diagnostisere.

Medisiner bivirkninger

Ifølge Mayo Clinic, er det hundrevis av medisiner med en bivirkning av munntørrhet. Mest vanlig er depresjon og angst narkotika, antihistaminer og slimhinneavsvellende midler, anti-diaré medisiner, muskelavslappende, høyt blodtrykk medisiner, og medisiner for urininkontinens og Parkinsons sykdom.

Betingelser for eldre

Aldring alene ikke fører til tørr munn. Men eldre mennesker har en tendens til å trenge medisiner som kan forårsake tørr munn, og det er rimelig å forvente at de ville trolig ha andre aldersrelaterte forhold som kan føre til munntørrhet.

Sykdomsbehandlinger

Kjemoterapi medikamenter ofte påvirker spytt og den mengde som blir produsert på grunn av skade på friske celler i munnen. Hvis du mottar stråling til halsen eller hodet, kan det hende at spyttkjertlene bli skadet, noe som resulterer i mindre spytt. Pasienter som får hemodialyse kan også ha munntørrhet på grunn av restriksjoner på væskeinntaket.

Nerve Damage

Hvis du lider av en skade eller ha kirurgi for å hodet eller halsen, er det en risiko for skade på syvende hjernenerven som forbinder med glandula parotis. Den glandula parotis styrer ansiktsuttrykk og pannen bevegelse, musklene i nakken og spyttkjertler i fronten av munnen. Dette er den samme nerven som, hvis de blir skadet, kan det føre til Bells parese.

Lidelser / sykdommer

Noen helsemessige forhold, sammen med behandlingene for dem, kan føre til tørr munn som en av sine symptomer. Disse inkluderer Sjøgrens syndrom, Parkinsons sykdom, diabetes, angst og depresjon lidelser, bakterielle og virale infeksjoner, HIV og AIDS. Munn pusting og snorking kan også føre til munntørrhet.

Betraktninger

Både røketobakk og snus, så vel som anvendelse av alkohol, kan forverre allerede tørr munn.