Digidexo.com

Typer av gallestein

Typer av gallestein


Gallestein, også kalt gallestein, består av fordøyelsesvæsker som danner til harde, steinlignende innskudd i galle. Et flertall av gallestein dannes i galleblæren. Gallestein størrelser varierer fra så lite som et sandkorn til like stor som en golfball.

Kolesterol gallestein

Kolesterol gallestein er den vanligste typen av gallestein. Disse gule gallestein består primært av uoppløst kolesterol.

Sort Pigment gallestein

Svart pigment gallestein dannes når gallen inneholder et overskudd av bilirubin, et pigment i blodet som passerer gjennom leveren. Bilirubin kombinerer med kalsium for å danne svarte gallestein.

Brown Pigment gallestein

Brune pigment gallestein dannes når bakterier endrer bilirubin i galleblæren. Den endret bilirubin deretter kombinerer med kalsium og fett for å danne mørkebrune gallestein.

Ceftriaxone gallestein

Pasienter tar ceftriaxone antiobiotic tidvis danne gallestein. Medisinen kombinerer med kalsium i galle å utvikle harde avleiringer.

Risikofaktorer

Personer med diabetes og skrumplever er mer sannsynlig å ha steiner form i sine gallbladders. Gallestein er også mer vanlig i indianere, kvinner og personer eldre enn 40 år.