Digidexo.com

Stabbing Blære smerter

Blære smerter kan variere fra en kjedelig verke til en skarp, stikkende smerte som kan være uutholdelig. I en situasjon hvor mild til alvorlig knivstikking blæren smerte er til stede, er kroppene våre forteller oss at noe er galt. Vanligvis er blæren smerte produktet av en av flere underliggende sykdommer. Disse sykdommene kan være mild og behandles, eller de kan være noe mer alvorlig. Det er alltid anbefalt å gå til en lege hvis det er noen smerter i blæren.

Urinveisinfeksjon

En urinveisinfeksjon (UVI) vanligvis påvirker urinrøret og blæren, som er plassert i nedre urinveier. Det kan skje når bakterier infiltrerer urinrør, reiser inn i blæren. Nesten 50 prosent av alle kvinner vil oppleve en UTI på et tidspunkt i livet. UVI typisk påvirke kvinner som er seksuelt aktive, bruker prevensjon som membraner, er postmenopausal, opplever nyrestein eller kateter. Symptomer inkluderer smerter i nedre del av magen eller blære, hyppig og smertefull vannlating og blodig urin.

Uretrastriktur

Uretrastriktur er mer vanlig hos menn enn kvinner, på grunn av det faktum at menn urethras er lengre og er mer utsatt for skade eller arrdannelse. Når et urinrør opplever arrdannelse, passasjen for urinen å gå ut av kroppen smalner, forårsaker smertefull, sjelden vannlating og blæresmerter. Urethral arrdannelse kan være et resultat av forskjellige seksuelt overførte sykdommer, ved å bruke et uretralt kateter for en lengre periode, cancer, prostatakjertel fjerning kirurgi eller et bekken skade. Innsnevringen eller innsnevring, kan åpnes for å unngå urin backup, noe som kan føre til prostatitt eller nyresvikt.

Interstitiell cystitt

Denne sykdommen er ofte referert til som "smertefulle blære," på grunn av mild til alvorlig blæretrykket og smerte som kan forekomme. Interstitiell cystitt er en kronisk tilstand, slik at den kan bli langvarig. Denne sykdommen er et resultat av celleforandringer i blæren som forårsaker blærefunksjon signaler å utføre feil. Dette betyr mennesker rammet erfaringen til hyppig vannlating i små mengder - opp til 60 ganger per dag - på grunn av det faktum at blæren er ikke signale til hjernen når det faktisk er full. Andre symptomer inkluderer bekken smerter under sex, smertefull ejakulasjon hos menn og smerter i perineum området mellom kjønnsorganene og anus.

Torulopsis

Torulopsis er en sjelden type gjær infeksjon som er forårsaket av soppen Torulopsis glabrata. Soppen er vanligvis funnet på den menneskelige kropp, inkludert huden, luftveiene og gastrointestinale system. Soppen bare forårsaker et problem når personen infisert opplever svakhet eller mangel på immunsystemet. Den rammer som regel kvinner, og symptomer inkluderer en sår eller kløende vagina, hyppig og smertefull vannlating, blodig urin og blære smerte.

Blærekreft

Blærekreft, hvis fanget i en tidlig fase, er en svært behandles form for kreft som oppstår når normalt friske celler i blæren mutere og overpopulate, forårsaker en svulst. Det er en rekke mulige årsaker til blærekreft; røykere har en høyere risiko enn de fleste mennesker på grunn av inntak av giftige kjemikalier inn i kroppen, noe som også reise i urin. Andre årsaker inkluderer kjemoterapi og stråling, blærekatarr og farlig eksponering for kjemikalier. Symptomer inkluderer hyppige, smertefull vannlating, magesmerter og blodig urin.