Digidexo.com

Tidlig pubertet hos barn

Hos de fleste barn, oppstår pubertet etter fylte 7 eller 8 for jenter, og etter 9 år for gutter. Men i noen barn begynner puberteten uvanlig tidlig; tidlig eller veslevoksne puberteten er definert som starten av puberteten før 7 eller 8 i jenter og 9 gutter.

Signs

Tegn på pubertet inkluderer acne, kroppslukt, kjønnshår eller hår under armene, rask høyde økning; bryst utvikling eller menstruasjon hos jenter; og stemmen blir dypere, ansiktshår, eller utvidelse av penis eller testikler hos gutter.

Årsak

For de fleste jenter er tidlig pubertet uforklarlig og er ikke på grunn av en medisinsk tilstand. Det er mer sannsynlig å være forårsaket av et helseproblem hos gutter.

Effekter

Veslevoksne puberteten kan hindre barn fra å nå sitt fulle høyde potensial. Skiftende organer kan også føre til sosial forlegenhet og erting.

Diagnose

Hvis du har mistanke om veslevoksne puberteten i barnet ditt, kan en lege gjøre en fysisk undersøkelse samt utføre urin eller blodprøver for å sjekke for forhøyede nivåer av kjønnshormoner.

Behandling

Behandling kan inkludere korrigering av et underliggende problem eller medisiner til lavere nivåer av kjønnshormoner og stoppe videre utvikling.