Digidexo.com

Nutrition & Brain Vekst i førskole Years

Nutrition & Brain Vekst i førskole Years


Den aldersspenn på tre til fem år, eller førskolen årene, er en svært travel tid for små barn. Det er i disse årene at et barn lærer å kommunisere riktig, sosialisere, tilpasse seg ulike miljøer og bli mer nysgjerrig på sine omgivelser. Siden det er så mye å lære og oppdage din preschooler går gjennom, utvider hjernen hans en god del, også. Ernæring eller feil ernæring på dette stadiet fører til alvorlige kognitive og atferdsvansker.

Den Preschooler hjerne

Et barns hjerne ved fødselen er i en uferdig tilstand. De 100 milliarder celler det har på dette stadiet er ikke knyttet til hverandre. Koble til og forsterke disse tilkoblingene er den viktigste oppgaven din preschooler hjerne. Etter den tid barnet er tre, har han mer enn dobbelt så mange tilkoblinger enn en voksen. Jo mer barnet opplever, er flere tilkoblinger (eller ledninger) dannet. Tilkoblinger som ikke brukes ofte vil senere bli eliminert.

Effekter av dårlig ernæring

Underernærte preschoolers har lavere IQ med så mye som 15 poeng eller mer. De mangler sosialisering ferdigheter og har mer atferdsproblemer. Læreevne og konsentrasjons spenn er også betydelig lavere enn riktig næring barn. En spesielt alarmerende faktum når det gjelder næring og hjernens utvikling av små barn, er at selv en liten grad av feilernæring kan føre til de ovennevnte abnormaliteter.

Ernæring for førskolebarn

Den sikreste måten å sikre ditt barns riktig hjernens utvikling er å gi et godt balansert kosthold som inneholder alle essensielle vitaminer, mineraler og proteinrik mat. Selv om ditt barns kalori behov ikke kan være så mye som en voksne, hans proteinbehovet er forholdsvis ganske høy. Derfor, sørg for at barnet ikke bruker tomme kalorier fra høy sukker mat og junk mat. Gi dem med sunn snacks som frukt og ostesmørbrød, smakstilsatt yoghurt, etc.

Viktige mikronæringsstoffer

Jernmangel er den høyeste i USA hos barn under fem år. Det er den viktigste årsaken til tretthet, nedsatt konsentrasjonsevne og nedskrevne problemløsende evner. Mate barnet ditt egg, kjøtt og fisk og jern-forsterkede matvarer sammen med frisk frukt og grønnsaker for optimal jern absorpsjon. Oppmuntre barnet til å drikke minst tre glass melk hver dag, som det er en rik kilde til kalsium for den voksende hjernen og kroppen.

Læring mens fôring

Jo mer et barn erfaringer, utvikler mer hans hjerne. Involver barnet i måltidet-planprosessen for å stimulere hjernen hans. Dra på shopping for dagligvarer med ham. Be ham om å hjelpe til på kjøkkenet. Ha måltider sammen. Skape et miljø der barnet ditt får den beste ernæring sammen med maksimal vekst hjernen.