Digidexo.com

Om Tendinitt hos barn

Om Tendinitt hos barn


Senebetennelse hos barn kan være et problem, spesielt for barn som er aktive i idrett. Senebetennelse er betennelse i vev og sener som fester muskelen til knoklene. I mange tilfeller er tendinitis resultatet av overforbruk av muskelen og forbindelses sene i store ledd. Det er mulig å ha senebetennelse på nesten hvilken som helst del av kroppen der musklene er festet til bein, men de vanligste aspektene ved denne tilstanden er patella (kne) tendinitt, rotator cuff (skulder) senebetennelse og Achilles (ankel) tendinitt.

Achilles tendinitis

Ifølge American Academy of Osteopaedic Surgeons akillessene er den sterkeste senen i menneskekroppen. Symptomer på Achilles senebetennelse inkluderer mild smerte som gradvis forverres med bruk; merkbare endringer i beinet hastighet; perioder hvor smerten er alvorlig langs senen, særlig hvor den møter benet eller ankel-leddet; og hevelse. Det er mulig å forebygge denne type idrettsskade ved å velge sko som passer riktig, stretching før trening og fokusere oppmerksomheten på varmer opp musklene før fysisk aktivitet.

Patella Tendinitt

Senebetennelse i kneet kalles patella tendinitis. Patella er bein som kalles ofte kneskålen. Denne formen for senebetennelse er ofte et resultat av overusing og overextending kneleddet. Symptomer på patella tendinitis er smerter og hevelse i kneleddet, spesielt om morgenen. Ifølge Nationwide Children Hospital denne type idrettsskade er oftest assosiert med volleyball og basketball, hvor utøveren regelmessig vendingene kneleddet.

Rotator cuff tendinitis

Rotator cuff senebetennelse påvirker skulderleddet og er et resultat av feil mekanikere i idretter hvor kasting er nødvendig eller repeterende skulder bevegelse er nødvendig, for eksempel i svømming. Ifølge Barnas Memorial Hospital, den primære symptom på rotator cuff senebetennelse er smerter i fronten og på siden av skulderen. Løfte armen opp og over skulderen kan resultere i skarp smerte i skulderen og opp langs overarmen.

Diagnose

Diagnostisering senebetennelse hos barn ofte innebærer et besøk til en idrettsmedisin spesialist eller ortopedisk kirurg. Ifølge Barnas Memorial Hospital, vil legen undersøke den skadde leddet og teste omfanget av bevegelse av ledd. Legen kan kreve røntgen, en CT scan eller en MR for ytterligere informasjon. I tillegg vil legen vanligvis ber om en persons skadehistorie og nivå av fysisk aktivitet som involverer de berørte felles.

Behandlinger

Behandlinger for senebetennelse hos barn vanligvis innebære en kombinasjon av metoder. Den første linjen av behandlingen er vanligvis en resept for NSAID anti-inflammatorisk smertestillende midler, i henhold til Barne Memorial Hospital. Den andre linjen av behandlingen er ofte fysisk terapi som inkluderer ultralyd, massasje og øvelser for å styrke svake muskler. Endelig kan den siste linjen av behandlingen være kirurgi for å reparere eventuelle tårer i leddbånd eller brusk.