Digidexo.com

Verktøy for å håndtere vanskelige atferd hos barn

Verktøy for å håndtere vanskelige atferd hos barn


Oppdra et barn er utvilsomt en vanskelig oppgave som kommer med en rekke uforutsette utfordringer. Selv den mest veloppdragne barn blir ustyrlig på et tidspunkt, og du må være klar til å håndtere det riktig. Det er ingen regelbok for å håndtere vanskelig atferd hos barn; strategier variere i forhold til foreldre og barnet. Mens ingen spesiell strategi er den riktige, er det en rekke verktøy for å håndtere vanskelig atferd hos barn.

Forebygging og positiv forsterkning

Tilbringe daglig kvalitetstid med barna dine kan faktisk være en av de mest fordelaktige verktøy for å håndtere vanskelig atferd. Ifølge Karin Suesser, en klinisk psykolog i Wisconsin, er den beste strategien forebygging gjennom positiv forsterkning. Suesser sier at du bør tilbringe kvalitetstid med barna i minst 10 til 15 minutter om dagen, og vise dem at du elsker dem. Forsterke de positive tingene de gjør med oppmuntring og godkjenning. Ved å oppmuntre sin gode oppførsel er du bygge deres selvtillit og oppmuntre deres samlede samarbeid i fremtiden. Din ros vil bygge et forhold basert på respekt, ærlighet og kjærlighet, som igjen vil minske mengden av vanskelig atferd i det lange løp. Det er viktig å prise barnas prestasjoner og god oppførsel. Barn strever etter oppmerksomhet fra sine foreldre, og de vil finne det på noen måte de kan. Ved å belønne sine suksesser, vil du forsterke den positive oppmerksomheten de ønsker.

En veldefinert sett med regler og regelmessig kan også være fordelaktig verktøy for å håndtere vanskelig atferd hos barn, ifølge Suesser. Barn trenger å kjenne sine grenser og hva du kan forvente i visse situasjoner. Suesser foreslår å opprette en liste over husregler for dine barn til å overholde. Disse reglene kan omfatte enkle ting som å ta oppvasken etter middag, gjør sengen om morgenen eller ta ut søpla. Regler også lage rutine, som gir barna en følelse av formål i løpet av dagen. Mens det er viktig å sette retningslinjer for dine barn, er det like viktig å unngå å sette for mange. Ifølge Mayo Clinic, kan for mange nye regler bli frustrerende for barn og kan utløse vanskelig atferd. Ved første, lage regler basert rundt generell sikkerhet, og deretter øke type og mengde regler du angir.

Håndtere vanskelige Behavior

Uansett hvor mye positiv forsterkning og hvor mange forebyggende tiltak du bruker, er alle barn bundet til å engasjere seg i noen vanskelig atferd. The Mayo Clinic foreslår gjenværende rolig når håndtere vanskelig atferd. Å bli frustrert eller sint vil bare eskalere problemet. Du bør bruke en vennlig tone når du gjør en forespørsel og alltid være høflig, sier Mayo Clinic. Hold forespørselen kort og rolig, og minne dem om reglene. Dette bør sende riktig signal til dine barn å være respektfull og bør lette spenningen i situasjonen.

Du bør aldri la barn få sin vei gjennom argument eller klynking. I stedet, sette seg ned og ha en samtale med dine barn gjennom aktiv lytting, sier Suesser. La dem vite at klynking og argumentet vil ikke få dem hva de vil, men det spør pent vil. Gjennom denne metoden vil du forsterke god oppførsel og redusere negativitet av klynking og argumentative atferd.

Konsekvens

Mens en rolig oppførsel med vanskelig atferd kan hindre noen regel- bryte, er det viktig å opprettholde og håndheve konsekvenser. Konsekvenser la barna vite at deres oppførsel er sett ned på, og at det vil være en pris å betale for uakseptabel atferd. Ifølge Mayo Clinic, kan disse inkluderer en timeout, kilde visse privilegier eller ta bort leker. Konsekvenser bør være konsekvent og bør håndheves jevnlig når du arbeider med vanskelig atferd.