Digidexo.com

Farene ved Intermittent Fasting

Farene ved Intermittent Fasting


Kjendiser og alternative helse utøvere hevder at fasting fjerner giftstoffer fra kroppen og raskt reduserer vekten. Likevel er det flere alvorlige fysiologiske konsekvenser for faste midlertidig. Fasting hovedsak tapper ernæring i kroppen, forstyrrer kroppens hormonbalanse, reduserer muskulatur og svekker kroppens immunsystem.

Fasting depletes Nutrition

Kroppen din er en svært komplisert organisk system som er avhengig av millioner av kjemiske interaksjoner å holde sine prosesser gående. Kroppen krever proteiner, fett, syrer, karbohydrater, fettsyrer, elektrolytter, vitaminer og mineraler, sammen med rikelig med vann for å opprettholde seg selv. Periodisk faste eliminerer kildene kroppen bruker til å fylle opp sine ernærings reserver, som kan føre til fremtidige helseproblemer som dehydrering, svimmelhet, mental forvirring, tretthet, anemi, hypoglykemi og forstoppelse.

Fasting Forstyrrer hormonbalanse

Skjoldbruskkjertelen regulerer kroppens stoffskifte, så dens funksjonsnivå bestemmer om du har et høyt eller lavt stoffskifte. Fasting får kroppen til å gå inn i det som er kjent som sult, overlevelse eller bevaring modus. Skjoldbruskkjertelen ansvar i denne tilstanden er å redusere stoffskiftet, noe som senker forbrenningen av næringsstoffer for å hjelpe kroppen forkjøpet vekttap. Et annet aspekt av hvordan kroppen fungerer i overlevelse modus er den øker produksjonen av kortisol, et stresshormon. Å ha mer kortisol i kroppen kan føre til at du føler deg mer mentalt, følelsesmessig og fysisk stressa.

Fasting reduserer muskel

Kroppens viktige organer, inkludert hjerne, krever en tilførsel av sukker for å opprettholde dem. Når en diett ikke lenger omfatter en kilde for sukker, deretter svinger legemet til de aminosyrer som utgjør musklene for en energikilde. En reduksjon i muskelmasse kan føre til at du føler deg svak og også bremser ned ytterligere vekttap siden å ha muskler hjelper kroppen forbrenne kalorier.

Fasting Reduserer immunforsvar

Den samlede effekten av å kaste kroppens funksjon ut av balanse er at det kan svekke immunsystemets evne til å bekjempe infeksjoner og redusere betennelser. Fasting kan forstyrre flora balanse i tarmen, noe som vil påvirke kroppens evne til å bryte ned maten for ernæring i fremtiden. Mens reduksjon av mat i kroppen kan begynne en avgiftningsprosessen i kroppen, slik at det å frigi kjemikalier en gang er lagret i kroppens fettvevet; forskjellige mennesker kan oppleve varierende grad av hodepine, irritabilitet, tretthet og smerter under detox, og kan selv oppleve forkjølelseslignende symptomer som kroppens immunsystem reagerer en last av giftstoffer i blodet.