Digidexo.com

Myter om hvorfor vi blir sulten

Myter om hvorfor vi blir sulten


Sult er et viktig signal gjennom hvilke magen forteller den hjernen som det er behov for mer mat. Dette er en kritisk prosess som mat er viktig for funksjonen av kroppen, gir energi og næringsstoffer. Likevel følelser av sult ikke alltid samsvarer med faktiske sult. I en rekke tilfeller er disse følelser faktisk forårsaket av andre triggere. Å kunne identifisere myter om hva som forårsaker er nødvendig for å opprettholde sunne matvaner sult.

Sult er alltid et signal om at det er på tide å spise

En vanlig myte om sult er at det alltid er et signal om at det er på tide å spise. Mark Bittman, forfatter av boken "Mat Matters: A Guide to Conscious Eating," argumenterer for moderasjon i å spise for å fremme både vekttap og bevaring av jordens ressurser. I likhet med andre kroppslige signaler, betyr sult ikke alltid må tas opp umiddelbart. For eksempel, akkurat som folk flest ikke går i dvale så snart de opplever følelser av tretthet, spiser er ikke alltid det beste umiddelbar respons på små hengeren pangs. Fordi det er forskjellige stadier av sult, spise i løpet av den første fasen kan være mer et spørsmål om vane enn et reelt behov for å spise.

Sult er alltid et signal å spise mer mat

Etter å ha spist et stort måltid, noen folk blir overrasket når de er fortsatt sulten. Mens den umiddelbare reaksjon kan være å spise mer mat, dette er ikke alltid det beste alternativet. Mens noen kan være full etter å ha spist et stort måltid, avhengig av hvilken type mat som ble spist, kan de fortsatt mangler viktige næringsstoffer. For eksempel kan spise en protein-tungt måltid utløse et ønske om karbohydrater. Snarere enn å spise utover metthetsfølelse, er det best å ta bedre mat valg fra begynnelsen.

Cravings alltid signalisere en Nutrition Deficiency

Mangel på viktige næringsstoffer er ikke alltid årsaken til fortsatt sult smerter etter et måltid, men. Fordi det kan ta en stund for hjernen å kjenne metthetsfølelse, er det viktig å slutte å spise før du faktisk mett for å unngå overspising. Det er også psykologiske årsaker til fortsatt sult. Emosjonelle eaters bruke mat til å belønne seg selv eller for å kompensere for andre ting de kan mangle. Derfor, i situasjoner med trøstespising, sult er ikke et signal om biologisk sult, men heller psykologisk sult som fremmer overspising. For å avgjøre hva som kan være årsaken til sult, vurdere hva som ble spist, hvor mye som ble spist og hvor raskt det ble spist.

Sult signaler alltid tom mage

Selv om sult er en utløser for å forsyne magen med mer mat, er det utviklet i hjernen. Det er to systemer som forårsaker appetitt. Mens den kortsiktige Systemet er basert på timing mellom måltidene, måler den langsiktige system fettnivåer. Sult er forårsaket når det er store huller i sin tid mellom måltidene eller som fett nivåer slipp. Når således den andre appetitt systemet er i arbeid, er ikke et sult respons på tom mage. På grunn av dette, kan reagere på følelser av sult bremse fett tap innsats i visse tilfeller. Dette gjelder særlig for de som har senket sitt kaloriinntak, eller som deltar regelmessig i hard trening. Det er avgjørende at kaloriforbruket holde seg over 1200 kalorier per dag, og at trening er gjort i moderasjon for å unngå ekstrem sult fra å ha en negativ effekt på vekt-tap innsats.