Digidexo.com

Behandlinger for Fibromyalgi

Behandlinger for Fibromyalgi


Ifølge National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer (NIAMS) i en 1998 pressemelding, påvirker fibromyalgi anslagsvis 3,7 millioner amerikanere i alderen 18 år og eldre i USA. Fibromyalgi forårsaker moderat til alvorlig muskel-skjelettsmerter, stivhet, tretthet og depresjon. Behandlinger for Fibromyalgi er ofte kombinert for å fremme optimal helse, smertelindring og emosjonell støtte.

Kosthold / ernæring

Et sunt kosthold og riktig ernæring bør iverksettes for å bidra til å redusere symptomer assosiert med fibromyalgi. En diett rik på omega-3 fettsyrer kan hjelpe til med betennelser og smerter. Spise en diett høy i fiber og drikke minst åtte glass vann daglig kan bidra til å eliminere giftstoffer fra kroppen som kan bidra til fibromyalgi symptomer. Koffein, alkohol, sukker, mettet og hydrogenert fett, og bearbeidet mat bør unngås da de kan bidra til smerter, tretthet og betennelse.

Medisiner

The Food and Drug Administration (FDA) har godkjent Cymbalta, Lyrica og Savella å bistå med fibromyalgi behandling. Over-the-counter smertestillende medikamenter, for eksempel paracetamol, ibuprofen eller naproxen, kan også brukes.

Akupunktur

Acupunture er ofte brukt til å behandle smerter og depresjon forbundet med fibromyalgi. Akupunktur er en form for tradisjonell kinesisk medisin som brukes til å stimulere energistrømmen i hele kroppen med bruk av nåler. Behandling er som regel en gang i uken i seks uker.

Trening / Sleep

Trene og få tilstrekkelig søvn kan også hjelpe behandle fibromyalgi. Trening kan være vanskelig for pasienter som lider av smerte, men begynner sakte med turgåing, svømming, sykling eller jogging kan bidra til å lindre smerter, depresjon og muskelstivhet. Ifølge Fibromyalgi Network, en studie utført av S. Hakki Onen, MD, Ph.D., avslørte at økt dype søvnmønster gitt mer smertelindring enn store doser av ibuprofen.

Ayurvedisk behandling

Ayurvedisk tilnærming kan gi en alternativ behandling for fibromyalgi lider. Ayurvedisk tilnærming fokuserer på å stabilisere det sentrale nervesystemet. En livsstil som fremmer naturlig kroppsrytme ved å opprettholde en daglig vanlig rutine kan være fordelaktig. Yoga og meditasjon kan bli innlemmet med ayurvediske urter.

Psykologisk støtte

Å ha et godt støtteapparat kan forbedre livskvaliteten. Rådgivning eller psykologisk støtte kan iverksettes for å hjelpe en pasient avtale med kroniske smerter, tretthet og depresjon. Psykologisk støtte kan være svært gunstig å hjelpe familiemedlemmer og venner i å forstå de daglige utfordringene på fibromyalgi.