Digidexo.com

Hvordan snakke med legen din om Fibromyalgi

Hvis du har --- eller mistenker at du har --- fibromyalgi, er sjansen stor for at du har opplevd noe uklart, men ødeleggende smerte, søvnforstyrrelser og tretthet i lang tid. Dessuten kan du har vært på en rekke leger som forteller deg at du er "stresset" eller gå gjennom overgangsalder eller som forsøker å "bortforklare" dine symptomer. Det har bare vært innenfor de siste årene at definitive studier har vist at Fibromyalgi er en svært reell tilstand lik kronisk utmattelsessyndrom. Det kan være vanskelig å finne en revmatolog eller annen medisinsk fagperson som vil ta deg på alvor og jobbe med deg for å lindre symptomene dine, men det er skritt du kan ta for å skjære gjennom rot.

Bruksanvisning

•  Identifiser din smerte "punkter", og hvor alvorlig hver enkelt er, og når. Noter disse opplysningene i en notatbok, med datoer tydelig bemerket. For eksempel er det mandag morgen, og når du våknet opp din smerte var i skulderbladene og på en skala fra 1 til 10, det var en 8. Hvis irritabel tarm hadde en usedvanlig aktiv bout, oppmerksom på at også. Hva har vært din søvn historie i løpet av de siste ukene? Hvor klart er din tenkning? Hvilke situasjoner kan ha forverret smertene dine? Har din diett eller livssituasjon forandret seg? Legen din vil be deg om disse spørsmålene og din tid med henne vil være begrenset, så sørg for å ta gode notater.

Når du går til legen, ta noen medisiner du tar i sine opprinnelige flasker eller tydelig skrive dem ned i notatblokken, og oppdatere disse oppføringene som dine doser eller medisiner endres. Hvis du bruker vitamin eller urtemedisin, inkluderer de også. Oppmerksom på eventuelle bivirkninger eller fordeler.

Legen vil trolig bruke en Fibromyalgi Assessment Status (FAS) for å finne ut om din tilstand er faktisk fibromyalgi. Vær åpen for andre diagnoser, som typer symptomer du har å gjøre, og kan vises i en rekke andre forhold, for eksempel lupus eller leddgikt.

Vær veldig konkret om din frykt og bekymringer; ikke hold tilbake noen opplysninger som for eksempel narkotika eller alkohol, som du kanskje har å gjøre med en allerede skeptisk publikum. Skriv ned ikke mer enn tre viktigste emnene du ønsker å avklare.

For eksempel, hvis din venn fortalte deg at Cymbalta eller Lyrica fungerer godt for henne fibromyalgi, hva er din legens mening om hvordan det kan hjelpe din situasjon? Vær din egen advokat, være fast ennå ikke gripe, lytte nøye og skrive ned alt medisinsk faglig sier. Avklare noe hun sier at du ikke forstår og be om ressurser, for eksempel støtte grupper, nyttige nettsteder, kliniske studier, spesialist henvisninger og alternative medisinske alternativer.