Digidexo.com

Hvor mange stadier av emfysem er det?

En av de viktigste årsakene til dødsfall hos mennesker er en type lungesykdommen emfysem. En del av kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) grupper av sykdommer, er emfysem en lunge sykdom som påvirker lungefunksjon. Behandling av denne sykdommen er bestemt av graden av skade forårsaket til lungene. Graden vil variere fra en mild nivå til en som er alvorlig nok til å føre til døden.

Fakta

Røyking er en av de beste årsakene til emfysem; en annen er vanlig pusting i av giftig røyk fra kjemikalier. Emfysem er en obstruktiv sykdom som begrenser luftstrømmen til og fra lungene, noe som gjør det vanskelig for en pasient å puste riktig.

Betydning

Lungene er viktige respiratoriske organer i menneskekroppen. Det er to lunger, en plassert på hver side av brysthulen. Luft trekkes fra atmosfæren gjennom nesen eller munnen i lungene; oksygen er trukket og sendt til blodbanen og deretter karbondioksid frigjøres fra blodstrømmen, spennende gjennom nese eller munn. Ørsmå celler utgjør lunge vev som utvider og deflate i pusteprosessen. Når farlige giftstoffer blir introdusert til lungene, det ødelegger de små celler og luftstrøm er blokkert, noe som resulterer i vanskeligheter med å puste og utvikling av emfysem.

Stages

Legen bestemmer alvorlighetsgraden av pasientens emfysem gjennom tester og deretter bestemmer etter å analysere resultatene på hvilket stadium av sykdommen faller inn under.
Det er fire stadier av emfysem. Den første heter "i fare", der pasienten har en kronisk hoste, mild pustevansker og en produksjon av slim. Testene pasienten gjennomgår vil ikke vise nok bevis for emfysem, men disse resultatene er nok til å vurdere deg som kandidat for sykdommen.
Det andre trinn er mild emfysem, hvor pasienten viser alle de samme symptomer på i risikosonen stadium, men en pustetest viser at luftstrømmen er begrenset.
Moderat emfysem, den tredje fasen, er ofte den scenen når pasientene gå til legen. Pasienten finner at å puste med normale aktiviteter plutselig blir vanskelig og er skremt. På dette stadiet, er pasientens tilstand på et avansert nivå, og behandling er nødvendig.
Den fjerde og siste etappen er Alvorlig emfysem, der selv små fysiske bevegelser føre til vanskeligheter med å puste. På dette stadiet, skade på lungene funksjoner er alvorlig og respirasjonssvikt eller hjertesvikt er svært sannsynlig.

Betraktninger

Når langvarig inhalering av røken fra sigaretter eller giftige gasser oppstår i lungene, er den luftveiene skadet og vil resultere i emfysem. Emfysem er en progressiv sykdom som starter med milde symptomer eskalere til en alvorlig og livstruende sykdom.

Forebygging

Den mest effektive måten å hindre emfysem fra utviklingsland i lungene er å unngå røyking. Skaden til lungene i alvorlige tilfeller er irreversibel og bare behandling av symptomer som følge av emfysem kan gis, men disse terapi vil ikke være i stand til å behandle sykdommen direkte.