Digidexo.com

Bekken Cancer Prognose

Bekken Cancer Prognose


Bekken kreft kan utvikle seg i en nyre eller en ureter. Prognosen for denne form for kreft avhenger av plassering og spredning av tumoren. Kreft i bekkenet kan behandles med kirurgi eller kjemoterapi.

Symptomer

Ifølge det amerikanske National Library of Medicine, kan pasienter med kreft bekken oppleve blodig urin, ryggsmerter og ubehag ved vannlating. Pasienter bør rapportere symptomer til en lege, fordi vellykket kreftbehandling er mer sannsynlig hvis en svulst oppdages tidlig.

Diagnose

Leger kan utføre en urin cytologi test for å finne bekken kreftceller, eller de kan bruke tester som en abdominal computertomografi scan, en nyre ultralyd eller magnetisk resonans imaging test av magen for å finne en svulst.

Beliggenhet

Bekkenkreft som er begrenset til en nyre eller urinleder er vanligvis kureres med kirurgi.

Kirurgi

En kirurg kan behandle kreft i en nyre ved å fjerne hele eller en del av det berørte nyre og partier av blæren og omgivende vev. En tumor i en urinleder kan behandles ved kirurgisk fjerning av ureter.

Spread

Kreft som har spredd seg utover nyrene og urinlederne er mer vanskelig å kurere, og denne typen kreft kan behandles med cellegift. De fem-års overlevelse for de med invasiv ureter kreft er 25 prosent. For de med invasiv nyrekreft, er den fem-års overlevelse 5 til 15 prosent.

Generelt Prognose

Pasienter med kreft bekken kan utvikle nyresvikt og økende smerter fra svulsten. De fem-års overlevelse for pasienter med nyrekreft er 60 til 70 prosent. Også 60 prosent av pasientene som utvikler ureter kreft overlever i fem år eller mer.