Digidexo.com

Behandling for føflekkreft som har spredd seg til lymfeknuter

Melanom er en dødelig form for hudkreft. Behandling er mye mer effektivt hvis kreften oppdages tidlig og fjernet med kirurgi. Melanom som har spredd seg til lymfeknuter er mye vanskeligere å behandle. Melanom som har spredt seg til fjerne lymfeknuter har en dårlig prognose. Ifølge University of Florida Shands Cancer Center, bare fem til ti prosent av pasientene diagnostisert med melanom som har spredd seg utover de lokale lymfeknuter overleve siste fem årene.

Kirurgi

Kirurgi er vanligvis brukes til å behandle melanom og føflekkreft som har spredd seg til lymfeknuter. Den primære kreftsvulsten er fjernet sammen med tilstøtende hud og regionale lymfeknuter. Fordi det er en så høy risiko at noen kreftceller blir liggende igjen etter operasjonen, er flere behandlinger som stråling eller cellegift vanligvis gitt også. Fjerning av lymfeknuter kan forlate pasienten med nummenhet og hevelse, eller lymfødem.

Immunterapi

Immunterapi holder mest lovende for behandling av melanom i lymfeknuter i alle behandlinger i bruk i dag. Dette antas å være sant på grunn av de få tilfeller av spontan remisjon på posten. Shands Cancer Center sier leger tror de ettergivelse oppsto på grunn av en immunrespons som avviste kreft som kan dupliseres med immunterapi. Interferon og interleukin er to immunterapi legemidler som brukes i dag. Begge disse har betydelige bivirkninger som inkluderer lavt blodtrykk, kortpustethet, infeksjoner og hjertefeil.

Stråling

Stråling er ikke effektiv for alle typer melanom. Det fungerer best hos pasienter som har mindre svulster. Intern stråling, som innebærer å implantere radioaktive frø inne i kroppen, blir brukt til å behandle melanom av øyet. Gamma kniv terapi, som bruker en nøyaktig fokusert gammastråle, brukes til å behandle kreft når den har spredt seg til hjernen.

Kjemoterapi

Kjemoterapi brukes til å behandle melanom som har spredd seg til lymfeknuter. Det er noen ganger brukt i kombinasjon med immunterapi eller strålebehandling. Ifølge University of Maryland Medical Center, kan ingen aktuelle kjemoterapi narkotika kurere melanom. Kjemoterapi brukes til å bremse utviklingen av melanom og forlenge livet.

Palliativ Therapy

Palliativ omsorg er gitt til pasienter med føflekkreft som har spredt over hele kroppen, og kan ikke bli kurert. Målet med denne behandlingen er å lindre smerte og ubehag som best som mulig og forbedre kvaliteten på livet. Dette kan kreve strålebehandling, kjemoterapi eller kirurgi for å fjerne eller krympe smerte forårsaker svulster.