Digidexo.com

Hvor mye lenger kan du leve av å spise sunt?

Ingen ønsker å bare leve et langt liv. Livet er for å nytes, og god helse er et sentralt element i å nyte livet godt inn i 70-tallet, 80-tallet og til og med 90-tallet. Det er aldri for sent å begynne å spise riktig. Selv miste 10 prosent av kroppsvekten din hvis du er overvektig kan redusere blodtrykk og kolesterol og bedre helse betraktelig.

Healthy Eating forebygger sykdom

Sunn mat forebygger sykdom, og dermed økende levealder. Bare noen få generasjoner siden, forventet levealder var 10 til 15 år kortere i gjennomsnitt enn det er i dag, skyldes i stor grad manglende utdanning om å spise sunt. Forstå hvordan antioksidanter, karbohydrater og mat valg påvirker helsen kan sette deg på veien til et sunnere og lengre liv.

Antioksidanter

Antioksidantene virker i kroppen til å bekjempe frie radikaler. Frie radikaler er ustabile celler som mangler et elektron og angripe andre celler på jakt etter en. Da det tar en elektron fra en celle, blir denne celle deretter ustabilt og mer utsatt for mutasjon og sykdom, spesielt kreft. Frie radikaler er utgitt i fordøyelsesprosessen som matvarer bryte ned. Kroppen frigjør også frie radikaler når de utsettes for ulike miljøfarer som sigarettrøyk eller forurensning. Antioksidanter har blitt studert mye av det medisinske fellesskapet og er allment akseptert som en måte å forebygge mange typer kreft.

Matvarer som er gode kilder til vitamin A, C og E og de som inneholder lykopen eller beta karoten gir antioksidanter. Blåbær, for eksempel, inneholder mange av disse næringsstoffene, og er regnet som en av de beste antioksidant inneholder matvarer.

Good vs Bad Karbohydrater

Karbohydrater er en viktig del av vårt kosthold. De gir drivstoffet som gir oss energi. Komplekse karbohydrater, de som er lav på glykemisk indeks (GI), gi oss vedvarende drivstoff. Alle karbohydrater er satt sammen av stivelse, fiber og sukker. Enkle karbohydrater, som en candy bar, gi en rask serie av energi, men vil resultere i en "krasj" som kroppen din forbrenner den.

Gode ​​karbohydrater inkluderer frukt, grønnsaker og helkorn. Ikke bli lurt av matvarer som sier "laget med hele hvetemel." Det kan bety at det bare er små mengder av hele korn. Se etter de spesifikke ordene "100% fullkorn" eller "100% hel hvete" når du leser mat etiketter. Unngå sukkerholdige drikker, godteri og raffinert mel produkter som gir kalorier uten næringsstoffer.

Den Fresher Better

Ferske frukter og grønnsaker er noen av de sunneste matvarer tilgjengelig. Lett dampende noen grønnsaker vil bidra til å holde næringsstoffer intakt. Mange matvarer, som brokkoli og spinat, er rikest på næringsstoffer når det spises lett tilberedes. De er lettere å fordøye og, for mange mennesker, smaker bedre. Økologisk dyrket mat er et godt valg fordi de er fri for kontroversielle insektmidler og hormoner. Cooking ferske matvarer vil føre til at enzymer for å bryte ned og reduserer deres ernæringsmessige verdi, som betyr å spise mat forbi sine primtall. Å spise et utvalg av frukt og grønnsaker i en regnbue av farger vil sikre at du får velbalanserte næringsstoffer ut hele skjemaet.

Typer dietter for et lengre, sunnere liv

Det er flere helsefremmende spise planer som bekjempe noen av de vanligste livs forkorte medisinske tilstander.

DASH Diet: For personer med høyt blodtrykk, senker dette fornuftig kosthold blodtrykk. Ubehandlet hypertensjon kan føre til hjerteinfarkt eller slag fordi, over tid, blir hjertet forstørret og må jobbe hardere.

Lavt kolesterol diett: Velge mat lavt i mettet fett og kolesterol kan senke kolesterolet. Kolesterol bygger seg opp i blodårene og skaper blokkeringer som kan være livstruende.

Diabetic Diet: Type 2 diabetes (voksen angrep) er en voksende epidemi i USA, skyldes i stor grad til en økning i fedme. Ubehandlet diabetes kan føre til lem tap, blindhet og til slutt for tidlig død.

Genetikk, geografi og andre forhold av Long Life

Det er områder i verden hvor det ikke er uvanlig å leve for å være 100 år gammel eller eldre. Ernæringseksperter har sett på kultur og dietter av disse stedene for å finne ut hvordan diett virkninger levetid. Reuters rapporterte i en september 2009 artikkel som mer enn 40.000 japanere er i alderen 100 år eller eldre, noe som gjenspeiler en økning på 10 prosent fra året før. Å hva gjør de tilskriver deres levetid? Deres diett stift av fisk, rik på omega-3 fettsyrer og lite kalorier, er antatt å være den største bidragsyteren. Omega-3 fettsyrer er instrumental i å senke kolesterolet og blodtrykket og kan også bli funnet i valnøtter, soya og rapsolje.

Selvfølgelig kan du ikke rabatt genetikk og miljø i forventet levealder. Noen mennesker bare har "gode gener." USA har 96.000 mennesker over en alder av 100, men dette kan tilskrives mer til kvaliteten på helsetjenester tilgjengelig enn til kosthold.